Пирин удари категорично ФК ЦСКА 1948 и записа първа победа за сезона

Пирин удари категорично ФК ЦСКА 1948 и записа първа победа за сезона

Topsport.bg

13-08-2021, 22:54

Пирин записа първа победа за сезона. "Орлетата" се наложиха с 4:1 над ФК ЦСКА 1948 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград в първия мач от 4-ия кръг на efbet Лига. До момента тимът на Уорън Фийни имаше само една точка от три мача. ФК ЦСКА 1948 пък продължава с лошото си представяне.

В актива си "червените" имат само една точка от четири двубоя. Тежкото положение в тима, който се представи доста добре миналия сезон, поставя под сериозна въпросителна съдбата на новия треньор Мирослав Миндев, за който това бе трети мач. В днешната среща "орлетата" доминираха над съперника.

Още в 13-ата секунда домакините удариха. В атака след първия сигнал, Ангел Лясков направи грешка, Брахими му отне, напредна и подаде към Красимир Станоев, който овладя и стреля от около 25 метра в горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Домакините продължиха да владеят инициативата. Последва ситуация, подобна на миналата среща, когато Уорън Фийни трябваше да се лиши от Николай Бодуров в 30-ата минута, сега 10 минути по-рано Венцислав Бенгюзов се контузи. На негово място се появи Антон Карачанаков.

В 24-ата минута, съдията Ивелин Занев отсъди дузпа след като Денислав Ангелов бе съборен между двама защитници на Пирин и след посягане на Дюлгеров, нападателят падна. Реферът сам разгледа ситуацията, след което реши, че играчът на гостите е симулирал и промени решението си.

В 30-ата минута след добра атака на домакините, Станислав Костов получи топката, овладя майсторски, обърна се и пусна в дълбочина към Станислав Манолев, който с едно докосване от малък ъгъл, пусна топката покрай Наумов на далечната греда за 2:0.

В 42-ата минута съдията все пак отсъди дузпа в полза на гостите след игра с ръка на Дюлгеров. Зад бялата точка застана Ивайло Чочев, който не сгреши за 2:1.

През втората част темпото спадна. В 66-ата минута "орлетата" увеличиха аванса си след като Антон Карачанаков получи извеждащ пас по десния фланг, влезе навътре и рязко смени посоката, за да излъже защитата на гостите и от малък ъгъл направи резултата 3:1.

В 89-ата минута, Манолев намери Карачанаков, той му върна, капитанът пусна към Костов, а нападатеят чукна към Брахими, който отбеляза със силен удар от няколко метра.

Източник: Topsport.bg

Последни новини