Пирин удари Спартак (Варна) и постигна първа победа под ръководството на Христо Янев

Пирин удари Спартак (Варна) и постигна първа победа под ръководството на Христо Янев

Topsport.bg

11-11-2022, 19:29

Пирин постигна ценна победа над Спартак (Варна) с 3:1 в мач от 18-ия кръг на еfbet лига. Радослав Цонев отбеляза две от попаденията за тима, а Мартин Смоленски подпечата успеха на "орлетата" в 54-та минута. Родни Антуи пък вкара единствения гол за "соколите" в 38-та минута.

Първата добра възможност в мача беше за състава на гостите. Здравко Димитров овладя подаване на границата на наказателното поле и стреля, но топката премина покрай вратата.

Пирин поведе в 12- та минута, когато Преслав Йорданов се измъкна от опеката на бранителите и бе фаулиран в близост до наказателното поле на Дичевски. Радослав Цонев се нагърби с изпълнението и от пряк свободен удар не остави никакви шансове на стража на "соколите".

В 23-та минута Преслав Йорданов опита да отбележи с глава. Топката обаче бе уловена без проблем от Дичевски.

Огромен пропуск за гостите в 24-та минута. Здравко Димитров бе намерен от свой съотборник и от непосредствена близост ударът му попадна в обсега на вратаря.

В 34-та минута чудесно взаимодействаха играчите на Христо Янев, след което топката бе центрирана отдясно, Иван Дичевски боксира, ала тя се озова в краката на Ради Цонев и на празна врата, той се разписа за втори път в срещата.

Четири минути по- късно "соколите" изравниха след страхотен рейд на Родни Антуи отдясно. Крилото преодоля съперник, напредна и по прецизен начин успя да реализира.

Втората част започна по-прекрасен начин за възпитаниците на Христо Янев. В 54-та минута стражът Иван Дичевски за пореден път парира центриране, но защитата пред него допусна грешка и остави непокрит Мартин Смоленски, за да покачи преднината на домакините.

Николай Бодуров можеше да предреши двубоя, тъй като се извиси над всички и насочи топката с глава към вратата. Изстрелът му обаче бе неточен.

В края на сблъсъка беше отправено кеко центриране към Радослав Цонев, който изпревари съперника си. Полузащитникът не успя да придаде сила на удара и стражът на "соколите" не бе затруднен.

Изключително качествено спасяване на вратаря на Пирин. Виктор Митев от фаул стреля коварно и само решаващата намеса на Ковальов го лиши от попадение. До края на срещата нямаше опасни ситуации.

Източник: Topsport.bg