По-добрият Локомотив е от София

По-добрият Локомотив е от София

Topsport.bg

01-08-2021, 22:14

Шест години и половина след последното си издание, "железничарското" дерби между Локомотив (София) и Локомотив (Пд) завърши с победа за столичани. Селекцията на Иван Колев се поздрави с минималното 1:0, възползвайки се максимално от умората в лагера на пловдивчани заради европейските ангажименти в Лига на конференциите.

Единственото попадение реализира Раел Лолала още в петата минута, когато се разписа след чудесна асистенция на Бухмиди. Това си остана и единствената добра възможност за новаците в efbet Лига.

Локо (Пд) заигра далеч по-агресивно след паузата, когато в играя влязоха Илиев, Салинас, Гомис и Витанов. "Смърфовете" можеха да измъкнат и точката на "Арена Царско село", но десет минути преди финала задна ножица на Митко Илиев беше изчистена от голлинията. Така вицешампионите остават на дъното заедно с Левски и ФК ЦСКА 1948, които също започнаха сезона с две поредни загуби.

Приятно впечатление в началото остави ентусиазмът на двете локомотивски агитки, които сътвориха чудесна атмосфера, подобаваща за "железничарско" дерби. Пък дори и провеждащо се на "Арена Царско село"...

Чисто футболно срещата стартира на ниски обороти, но любопитно стана още в петата минута, когато Локо (Сф) реализира първото си попадение след своето завръщане в елита. Селекцията на Иван Колев организира отлична акция по фланга, която бе белязана от дълго подаване към Мохамед Бухмиди. Чуждестранният нападател съумя да центрира топката, миг преди тя да излезе в аут. Това сякаш изненада отбраната на "смърфовете", които бяха оставили непокрит на далечна греда Раел Лолала. Въпросният отигра топката без излишна подготовка и я запрати в мрежата на дебютанта Лукас Рейдър.

Отговорът на вицешампионът се състоеше в това Емил Янчев да пробва хитър извеждащ пас за Бирсент Карагарен. Ситуацията биваше зорко наблюдавана и от вратаря Александър Любенов, който навреме напусна голлинията си и изчисти преди Биската да създаде някаква голова опасност.

Нервите на терена взеха връх в 18-ата минута, когато Олексий Биков и Божидар Кацаров се хванаха за гушите, разменяйки си неприятни за слуха на възпитан джентълмен слова. Реферът Станислав Тодоров на мига потуши скандала с по един жълт картон за провинилите се.

Чисто статистически, Локомотив (София) регистрира още един точен удар в 24-ата минута. Александър Александров демонстрира класическо отиграване за флангови футболист, като финтира и влезе навътре в полето, за да отправи удар. Лукас Рейдър обаче нямаше никакви проблеми със спасяването.

Бирсент Карагарен остана длъжник на пловдивчани, тъй като центриране в 34-ата минута стигна до неговите крака, а позицията за стрелба беше повече от обещаваща. Българският национал обаче имаше покъртително първо докосване, което унищожи каквато и да е опасност пред Любенов.

Малко преди почивката, Георгиос Катсикас създаде доста трудности за колегата си в центъра на домакинската отбрана Пламен Крачунов. Негова грешка принуди бившият бранител на ЦСКА да рискува с шпагат, в собственото си наказателно поле, срещу Карагарен. Действията му бяха с математическа прецизност и оставиха нечути последвалите искания на "черно-белия" капитан за дузпа.

На полувремето наставникът на Локомотив (Пд) - Александър Тунчев предприе рядко срещано действие и направи четворна смяна, пускайки в игра всички свои основни футболисти, които бе оставил сред резервите за началото на тази среща. Така на терена се появиха Гомис, Салинас, Витанов и Илиев.

Рокадите при "смърфовете" веднага доведоха до промяна в офанзивен план и в 49-ата минута Конър Руан можеше да изравни. Британецът стреля от далечна дистанция, но изпълнението му принуди Любенов да сътворява максимално добро спасяване.

Локомотив (Пд) можеше да се добере до равенството по изключителен начин в 80-ата. Тогава Александър Любенов се намеси слабо при центриране и шанс за задна ножица получи Митко Илиев. "Черно-белият" виртуоз сътвори отлична "ала Пиола", но на голлинията бе застанал капитанът на Локо (Сф) Милошев, избил в решителния миг.

До края домакините заложиха на леко опълчение, което даде необходимия ефект и така Локо (Сф) постигна първа победа след завръщането си във футболния ни елит.

След тежкия европейски сблъсък с ФК Копенхаген, задълженията на Локо (Пд) в шампионата ще бъдат свързани с домакинство на Пирин. Локомотив (София) ще има столично дерби с ФК ЦСКА 1948.

Източник: Topsport.bg

Последни новини