ПО ПЪТЯ КЪМ СПАСЕНИЕТО: Славия си взе задължителната победа над Монтана

ПО ПЪТЯ КЪМ СПАСЕНИЕТО: Славия си взе задължителната победа над Монтана

Novsport

13-03-2021, 13:49

Славия постигна много важна победа по пътя към спасението с 2:1 у дома над Монтана. Срещата бе от 21-ия кръг на първенството. Двата гола за "белите" реализира новата звезда на тима Питър Макрилос (32,44), а за гостите се разписа Николай Минков (37).

Столичани излязоха на 10-о място с 19 точки, докато тимът от Северозападна България е с точка по-малко. 

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на гостите. В 11-ата минута Радослав Кирилов опита техничен удар, който обаче не попадна в целта.

В 16-ата минута Янко Ангелов намери отлично Николай Минков в наказателното поле, но атакуващият футболист на "сините" се забави и не успя нито да стреля, нито да подаде към Тони Тасев, който бе на добра позиция. В 24-ата минута Давид Кики отправи удар, но Светослав Вуцов се справи без никакъв проблем.

В 32-ата минута домакините откриха резултата. Радослав Кирилов центрира в наказателното поле, където Питър Макрилос бе оставен непоркти и  с глава матира стража на Монтана.

Пет минути по-късно гостите изравниха. Башлиев направи нов хубав пробив и намери Николай Минков в наказателното поле, който насочи в далечния ъгъл.

В 42-ата минута се откри добра възможност пред Димитър Рангелов, но опитният стрелец не се справи добре. Все пак секунди преди края на първата част новата звезда на "белите" Питър Макрилос вкара своя втори гол в двубоя. Атакуващият футболист отправи шут от границата на наказателното поле, който попадна в горния десен ъгъл.

Второто полувреме бе равностойно, като липсваха положения пред двете врати. В 77-ата минута Минков отправи силен удар в наказателното поле, който срещна лицето на Патев. В 87-ата минута Вуцов направи отлично спасяване, след като Димитър Законов се озова на стрелкова позиция.

Славия - Монтана 2:1

1:0 Макрилос (31)

1:1 Минков (37)

2:1 Макрилос (44)

Славия:Вуцов, Патев, Гандри, Христов, Александров, Вълчев, Стоев, Златков, Макрилос, Кирилов, Рангелов

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Михов, Кики, Сенхаджи, Цонков, Терзиев, Тасев, Ангелов, Каменов, Минков

Източник: Novsport

Последни новини