Полицията в Пловдив с крути мерки за безопасността в Битката за Пловдив

Полицията в Пловдив с крути мерки за безопасността в Битката за Пловдив

Topsport.bg

17-03-2023, 17:12

Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Пловдив, предприема мерки за осигуряване на спокойното провеждането на дербито от 24-ия кръг в efbet Лига, която ще противопостави отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Двубоят ще се изиграе на 19 март (неделя) от 17 часа на спортния комплекс "Ботев 1912" в квартал Коматево.

Ще бъдат изградени 6 пропускателни пункта на шестте входа, които ще бъдат отворени за привържениците, желаещи да посетят двубоя, два часа преди началото на срещата. Полицията обяви, че ще бъдат направени щателни проверки на всички лица, които ще влязат на територията на спортния комплекс "Ботев 1912".

Ето какво гласи прессъобщението на ОД към МВР - Пловдив:

"От страна на областната дирекция на МВР са набелязани комплекс от охранителни мерки във връзка със срещата, която ще се играе от 17 ч. в неделя на стадиона на спортен комплекс "Ботев 1912" в квартал "Коматево" в Пловдив. На територията на спортната зона и града е планирано е засилено присъствие от служители на пловдивската полиция, СДВР и жандармерията. В задачите на патрулиращите екипи влиза цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения".

"Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс. За гарантиране на безопасността на движението около спортната зона е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства два часа преди и след приключване на дербито. За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, ще бъдат отворени 6 входа на спортното съоръжение, като пропускателният режим започва в 15 ч. На изградените контролни пунктове униформените ще извършват щателни проверки. Няма да се допускат лица под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и на заснети извършители на закононарушения (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс."

Източник: Topsport.bg

Последни новини