Полузащитник кара проби в Берое

Полузащитник кара проби в Берое

Topsport.bg

29-09-2022, 09:48

Новият треньор на Берое Николай Киров-Белия прави всичко възможно да подсили отбора. При старозагорци е пристигнал полузащитник, който притежава европейски паспорт, информира "Тема Спорт". Въпросният играч вече е започнал подготовка под ръководството на специалиста. До дни ще е ясно дали полузащитникът ще получи договор.

С такъв вече се сдоби друг, одобрен от Киров. Това е бранителят Томас Фонтен, който преди това се подвизаваше за френския Нанси. Защитникът е на 31 години, роден е в Сейнт-Пиер на остров Реюнион. Том може да бъде ползван в центъра на защитата, както и като бек.

Фонтен е юноша на Лион и до този момент е играл единствено във Франция, където защитава цветовете на Лион Б, Тур, Оксер, Клермон, Реймс, Лориен и Нанси. Томас е национал на Мадагаскар. Той вече е уреден за предстоящия сблъсък с Левски. Двубоят срещу сините е в понеделник, 3 октомври, от 20:00 часа, като с него се затваря 12-ият кръг в елита.

Иван Янакиев - бизнесмен и член на ръководството на сдружението, което държи акциите на Берое, е уверен, че тима ще изиграе силен мач срещу столичани. "Вярвам в победата на нашия отбор. Левски може да е в подем от успеха с 2:0 над ЦСКА, но това нищо не означава. Отборът на Станимир Стоилов го чакат неприятности. Допълнителен повод за обнадеждеността ни е показаното в последните двубои и контролата с дубъла на Ботев Пловдив.

Вижда се израстване от сериозната работа на новия щаб на Николай Киров. Някой би казал, че е рано да се говори така, още повече след поражението с 0:2 от Славия в предишния кръг. Тогава обаче Киров имаше само няколко дни да подготви отбора. Очаквам този път да има наши фенове. Продължаваме с инициативите по училищата. Ще раздадем билети на старозагорски първокласници.

Убеден съм, че с помощта на цялата общественост отбора го очакват по-добри времена. Вярвам, че недалеч във времето ще има евроучастие, както и че стадионът ще започне да се пълни - публиката е големият ни капитал. Играта ни срещу Левски ще е много по-добра от тази срещу Славия. Очаквам пълно себераздаване и победа", каза той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини