ПОПЪТЕН ВЯТЪР: Черно море подгони топ 6 след 2:1 над Берое (ГАЛЕРИЯ)

ПОПЪТЕН ВЯТЪР: Черно море  подгони топ 6 след 2:1 над Берое (ГАЛЕРИЯ)

Novsport

27-02-2021, 19:47

Отборът на Черно море се наложи с 2:1 над Берое в мач от 19-ия кръг на efbet Лига.

През по-голямата част от мача "моряците" контролираха събитията на терена, но през второто полувреме отпуснаха газта. Точен за домакините в началото бе Зе Гомеш, а в началото на второто полувреме Родриго Енрике удвои. В заключителната част на мача Октавио върна едно попадение за своя тим, което падна от засада.

Домакините стартираха добре с удар по земя на новото попълнение Зе Гомеш, чийто удар по земя обаче не затрудни Генадий Ганев. Малко по-късно Александър Василев не успя да изчисти топката и тя се озова при Влатко Дробаров, който стреля, но стражът на беройци отново отрази.

В 20-ата минута Зе Гомеш откри сметката си в Черно море и изведе "моряците" напред в резултата. Домакините се възползваха от грешка на старозагорци, Родриго Енрике отправи успоредно подаване на голлинията към Зе Гомеш, за когото остана единствено да я чукне в мрежата на Ганев.

В 39-ата минута Гомеш навлезе в наказателното поле, освободи си пространство за удар и стреля мигновено, но топката срещна външната страна на мрежата.

Втората част започна с ново попадение за "моряците". Илиан Илиев-младши спечели наказателен удар за своя тим, а Родриго Енрике бе безпощаден от бялата точка и удвои аванса на домакините.

В 68-ата минута гостите пропиляха страхотна възможност да върнат едно попадение. Алиун Фал отправи добро центриране към Мартин Камбуров, но Иван Дюлгеров изби. Топката достигна до Кийлън Лебон, чието изпълнение разочарова.

Пет минути по-късно влезлият от пейката Октавио върна интригата в двубоя, макар че попадението му бе от чиста засада. Всичко започна с удар на Алиун Фал, който нацели гредата. Кълбото достигна до бразилеца, който с мощен удар я изпрати в мрежата на Черно море.

Така Черно море постигна първа победа у дома от края на ноември и се доближи на две точки от шестия ЦСКА 1948, който утре играе своя мач от кръга срещу Левски. Берое, от своя страна, остава на пето място с 32 пункта.

Черно море - Берое 2:1

1:0 Зе Гомеш (21)

2:0 Родриго (50, дузпа)

2:1 Октавио (74)

Стартови състави: 

Черно море: Дюлгеров, Попов, Станчев, Дробаров, Панов, Касми, Панайотов, Илиев, Велев, Да Силва, Гомеш

Берое: Ганев, Мезаг, Цветков, Макута, Конте, Хасани, Василев, Фуртадо, Лебон, Ферейра, Камбуров

Източник: Novsport

Последни новини