ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Българският футболен свят изпрати великия Георги Димитров (СНИМКИ)

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Българският футболен свят изпрати великия Георги Димитров (СНИМКИ)

Novsport

11-05-2021, 12:58

Българският футболен свят изпрати в последния му път бившият играч на националния отбор и ЦСКА - Георги Димитров - Джеки. Той почина в неделя на 62-годишна възраст.

Стотици футболни личности, близки и приятели се събраха пред Националния стадион "Васил Левски", за да си вземат последно сбогом с един от големите играчи в историята на ЦСКА. С екипа на "червените" той е петкратен шампион на България и играе на два полуфинала в европейските турнири. Димитров има 77 мача за националния отбор като в 56 от тях носи капитанската лента.

"Силен характер беше, един уникален човек, голям спортист, голям човек и приятел", коментира вратарят на ЦСКА Георги Велинов.

"Бил съм му кум. Кум се става когато имаш доверие, когато един човек е приятел. Трагедия. Бог да го прости", каза Валентин Михов.

„Помагаше на нас младите и ни даваше съвети. Най-хубавият ми спомен с него е спечелването на първата шампионска титла", заяви Емил Костадинов.

"Кой не знае, който симпатизира на футбола, кой не знае в Европа за Георги, огромно уважение към Жоро! Бог да го прости. Който симпатизира на футбола, знае кой е той. Едно голямо уважение към Жоро. Животът е кратък. Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол, в целия спорт", добави легендарният треньор на ЦСКА Димитър Пенев.

„Спомняме си с големите мачове, които изигра. Игра успешно и във Франция. Ще останат само хубавите спомени, дано да изчезнат негативните приказки. Да се сещаме често за него", допълни Димитър Пенев на поклонението. 

Източник: Novsport

Последни новини