ПРАЗНИК В БЛАГОЕВГРАД: Пирин завърши сезона по шампионски

ПРАЗНИК В БЛАГОЕВГРАД: Пирин завърши сезона по шампионски

Novsport

14-05-2021, 20:56

Отборът на Пирин (Благоевград) приключи по най-добрия начин сезона във Втора лига.

След като предсрочно си осигуриха титлата и завръщане в елита, сега „орлетата“ победиха гостуващия на стадион „Христо Ботев“ отбор на Струмска слава с 2:0 в мач от 33-ия кръг.

Те почиват в последния 34-и, така че нямат повече срещи през настоящата кампания, а в герой за тях днес се превърна Преслав Йорданов.

Опитният нападател нямаше попадение през календарната година, но в този мач вкара 2 гола за 3 минути и реши всичко в средата на второто полувреме.

Първото приключи без попадения в Благоевград, където домакините имаха игрово предимство.

Те го оползотвориха в 73-ата минута, когато Йорданов откри резултата, а в 76-ата го удвои със своето 15-о попадение във Втора лига през сезона, за да се изравни по този показател с втория в голмайсторската ранглиста Димитър Митков от Лудогорец II.

Еднолично на върха при реализаторите е Светослав Диков от отбора на Локомотив (София), който също ще играе в групата на майсторите през новия сезон, защото си осигури второто място в крайното класиране.

След днешната си победа Пирин събра 62 точки, докато Струмска слава остана с 34 в своя актив.

Веднага след мача започнаха и празненствата в Благоевград за спечелената шампионска титла с изпълнение на младата певица Александрина Механджийска.

След него пък стартира и церемонията по награждаване на футболистите и спортно-техническия щаб за спечеления трофей във Втора лига за сезон 2020/21.

Източник: Novsport

Последни новини