Предстои да разберем кой ще бъде футболист номер 1 на България за 2021 година

Предстои да разберем кой ще бъде футболист номер 1 на България за 2021 година

Topsport.bg

19-01-2022, 17:10

112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година. Церемонията ще бъде по модела на връчените в понеделник награди на ФИФА. С основен приоритет за опазване здравето на всички събитието ще бъде виртуално.

Ще бъде обявен и треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2021 г. - най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател и най-добър чужденец. Ще разберем кой е най-прогресиращият млад играч. За шеста поредна година ще бъде връчена и специална награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов".

Първата официална анкета "Футболист на годината" е през 1961-а, а сега предстои да разберем кой е футболист №1 в 61-ата анкета.

61-ата анкета "Футболист на годината" се организира в партньорство от "Дакс Медия" и Българската асоциация на спортните журналисти. Ще бъде връчена и специалната награда на основния организатор на анкетата, двукратната олимпийска шампионка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, основателката на "Дакс Медия" Весела Лечева.

ТОПСПОРТ ще проследи на живо престижната церемония.

Източник: Topsport.bg