Преслав Йорданов: Пирин е направил достатъчно за мен, почувствах се длъжен да си намаля заплатата

Преслав Йорданов: Пирин е направил достатъчно за мен, почувствах се длъжен да си намаля заплатата

Topsport.bg

17-01-2022, 11:45

Нападателят на Пирин - Преслав Йорданов разкри пред "Тема Спорт" причините, които са го накарали да намали заплатата си като знак на съпричасност с финансовото състояние на клуба.

Г-н Йорданов, изпратихте миналата година с равенство срещу ЦСКА и гръмка победа над Лудогорец, не беше ли жалко за Пирин, че точно тогава идва паузата?

-В интерес на истината ни беше яд, че така се случи. Тъкмо набрахме скорост, взехме много важни точки срещу двата най-стойностни отбора в елита и се наложи да излезем в почивка. Искрено се надявам обаче паузата да не ни повлияе и да не спре скоростта, която набрахме. Най-важно е да се подготвим добре през паузата и да продължим през новата година така, както приключихме старата.

Коледните ви подаръци обаче не бяха най-желаните. Сигурно е било леко шокиращо, когато вместо специални бонуси ви съобщиха, че ще се наложи да намалите заплатите си. На старта на подготовката Таско Тасков обаче изреди имената на повечето играчи от Пирин и ви нарече герои...

-Със сигурност на никой не му е приятно, когато разбере, че ще се наложи да намали месечното си възнаграждение, но ние се събрахме в съблекалнята и взехме единодушно решение да го направим. Поне аз не знам за някой, който е отказал да приеме новите финансови условия.

Може би единствено вратарят Ник Хенгелман...

-Да. Всъщност аз не знам точно какво стана с него. Той си тръгна след мача с Лудогорец и не дойде за подготовката. Прочетох негови изказвания, но той не е говорил с нас.

Защо решихте да приемете намаление на заплатите. Все пак не сте на по 20 години, за да може да правите компромиси...

-Със сигурност не е лесно решение. Аз мога да кажа лично за себе си защо го направих. Прецених, че Пирин е направил достатъчно за мен и ми е дал много, и точно поради тази причина се почувствах задължен и аз да направя този жест. Когато говорихме с момчетата в съблекалнята, се обединихме около идеята да помогнем на клуба в този труден момент.

Източник: Topsport.bg

Последни новини