ПРИКАЗКАТА "КАРИАНА" ПРОДЪЛЖАВА! Лидерът във Втора лига превзе и Перник

ПРИКАЗКАТА

Novsport

04-10-2020, 17:07

Лидерът във Втора лига Кариана (Ерден) продължава страхотната си серия в шампионата, след като стигна до седмата си победа за сезона - 1:0 срещу Миньор (Перник). "Чуковете" бяха изведени от Христо Янев, който започна треньорската си кариера именно при перничани.

В шестата минута Дамянов нахлу от десния фланг и стреля по диагонала, но Леонтиев успя да избие в ъглов удар. При последвалото изпълнение обаче топката бе изчистена напред без проблем.

В 17-ата минута Борислав Дамянков опита пробив от същото място и опита късмета си, но след рикошет се стигна до корнер, който обаче не представляваше опасност за вратата на перничани. Малко по-късно Божилов намери Йосифов пред наказателното поле и вторият шутира, но право в ръцете на Станев.

В 34-ата минута Божилов опита далечен изтрел с десния крак, но той бе неточен и мина над вратата.

След почивката Николай Дичев се включи по отличен начин на контраатака и намери Търтов, който нахлу отляво, подаде към Игнатов в центъра на наказателното поле и стреля. Ударът му бе блокиран, но при добавката Цеков бе на точното място в точното време, за да открие резултата - 0:1.

В 68-ата минута "чуковете" изпълниха ъглов удар към близката греда, но Жустино изчисти. В 75-ата минута Игнатов шутира по посока на вратата, но прекалено силно и неточно.

В 79-ата минута попадение с глава на резервата в отбора на Кариана Жустино Мендес беше отменено заради засада.

Така Кариана събра 22 точки на върха - толкова, колкото има и Локомотив (София), който остава втори. Миньор пък е девети с 11 точки.

Източник: Novsport

Последни новини