Пробите станаха практика на „Армията“

Пробите станаха практика на „Армията“

Topsport.bg

22-01-2022, 12:32

ЦСКА сложи край на първата част от своята зимна подготовка с контрола срещу полския Стал Миелец.

В нея участие взеха двама футболисти, които нямат договор с ЦСКА, а присъстват на лагера на армейците в Турция с цел да впечатлят треньора Стойчо Младенов и да си заслужат оставане за постоянно на "Армията". Във втори пореден зимен период червените пробват късмета си с футболисти на проби, като това явно се превръща в практика, отбелязва "Тема спорт".

Ситуацията бе различна в първите няколко години от управлението на Гриша Ганчев в Борисовата градина, когато играчите обличаха червения екип чак след като са подписали дългосрочен договор.

Тя обаче се промени с идването на Бруно Акрапович, който вече имаше успешен опит с играчите на проби от периода си в Локомотив Пловдив. Още в първите му седмици начело на тима кратък и неуспешен тест период изкара бившият нападател на Шериф Тираспол Анатоле Абанг. В началото на миналата година пък почти едновременно в Панчарево пристигнаха ганайците Иса Худа и Бисмарк Чарлс, който е единственият досега, заслужил си постоянен договор.

В момента за това се борят двама футболисти, намиращи се на коренно различни етапи в кариерата си. 18-годишният африкански ляв бек Алексис Коли все още си проправя път към професионалния футбол. В същото време израсналият в Нидерландия 28-годишен сириец Мохамед Осман търси правилното място за себе си. Бившият играч на Витес и Хераклес, който има на сметката си 67 мача и 5 гола в Ередивизие, напусна Спарта Ротердам след 13 участия в елита през есента заради голямата конкуренция в тима.

В следващите дни той ще опита да докаже на Стойчо Младенов, че заслужава не само договор, но и титулярно място на "Армията".

Източник: Topsport.bg

Последни новини