Проблеми с плеймейкърската позиция в ЦСКА

Проблеми с плеймейкърската позиция в ЦСКА

Topsport.bg

19-01-2022, 09:00

Спортно-техническото ръководство на ЦСКА е наясно с проблемите с плеймейкъра в тима на Стойчо Младенов, пише "Мач Телеграф".

През първия полусезон титуляри на тази позиция бе Греъм Кери, но сега неговият статут на "Армията" е крайно неясен.

Той не е тренирал с отбора повече от месец, все още е на Острова и не се знае кога ще се присъедини към състава. В негово отсъствие естественият му заместник е Федерико Варела. Той вече почти годината е в клуба, но постоянните контузии правят така, че да не може да влезе във форма. Заради това и се водят преговори с футболист, който играе на тази позиция.

Говори се, че "червените" оглеждат плеймейкър, който играе в португалското първенство. Той много напомнял на Тиаго Родригес, един от най-класните чужденци, играли на "Армията".

Всъщност има вариант и самият португалец да се върне в ЦСКА. Ясно е, че Тиаго остави сериозна следа с екипа на "червените", като преди половин година бе продаден на саудитския Ал-Хазъм. Изненадващо обаче португалецът бе освободен и сега е без отбор.

Това обаче усложнява нещата, защото Тиаго е в позиция да поиска голяма заплата, каквато ЦСКА едва ли ще му даде. Ясно е и друго - той няма да бърза с подписване на договор, защото ще изчака да види най-доброто предложение. Друг минус е, че скоро Тиаго ще навърши 30 години. Едно завръщане на техничаря обаче ще е голям бонус за Стойчо Младенов.

Първо защото идва човек, който познава отлично атмосферата на "Армията". Второ, защото Тиаго може да играе на няколко позиции в халфовата линия и това го прави много ценен. Но както се казва - всичко е въпрос на преговори и времето ще покаже дали той отново ще облече екипа на ЦСКА. Митичното крило от Колумбия, което чакат "червените", трябва да се появи днес или утре на стадион "Българска армия", за да мине медицински тестове. След това, ако всичко е наред, въпросният футболист ще се отправи към Турция, за да подсили "армейците".

Крилото вече има договор с ЦСКА, но се забави за старта за подготовката заради проблеми с документите си. От "Борисовата градина" са били уверени от агентите му, че всичко вече е наред, футболистът вече бил на път за България, където е чакан с нетърпение не само от Стойчо Младенов и компания, но и от феновете на тима, които възлагат доста надежди на поредното попълнение от Южна Америка. Иначе с "червените" тренира мароканец, който се очаква да бъде преценен след контролата със Стал.

Източник: Topsport.bg

Последни новини