Прокобата не си тръгва от "Колежа", Ботев остава без победа и отбелязан гол в реновирания си дом

Прокобата не си тръгва от

Topsport.bg

29-05-2023, 22:01

Отборите на Ботев (Пд) и Славия не се победиха в плейофен двубой от Втора група на шампионата. Макар и завършил при нулево реми, сблъсъкът им на "Колежа" предложи множество на брой интересни положения. "Виновник" за подобен развой на събитията се оказа и стражът на гостите Ники Кръстев, който чрез страхотните си спасявания удължи прокобата на ботевистите в новия им дом, оставяйки ги без гол и победа на "Христо Ботев". Веднъж гредата удари и Антоан Бароан.

Трябва да отбележим, че дебют начело на домакините направи Стефан Стоянов, който за разлика от Бруно Балтазар, заложи на куп български футболисти сред своите стартови 11.

Седмото място вече е под сериозна въпросителна за Славия, като авансът на столичани пред Арда е само три пункта, а след няколко дни предстои директен сблъсък между двата тима в Кърджали. Славистите също не останаха капо в Пловдив, като и те удариха греда, още през първата част чрез Томбак.

Едно от най-старите футболни съперничества у нас започна с приповдигнато настроение сред понамалелите фенове по трибуните на "Колежа". Най-вече заради българската "инвазия" в състава на домакините. Новият наставник Стефан Стоянов беше заложил на "жълто-черни" любимци като Лъчо Балтанов и Виктор Генев, а основната цел за вечерта беше първи гол за Ботев на новия клубен стадион.

Славия изобщо не изневеряваше на своя стил и търсеше да нанесе съкрушителния удар чрез контраатака. В началните минути "белите" изпълниха няколко корнера, които обаче не дадоха желания ефект.

В 13-ата минута Емил Виячки игра с глава при центриране от фаул, а от голлинията акробатично изчисти Мартин Секулич. Намесата на централния нападател обаче не се официализира, тъй като се оказа, че защитникът на Славия е бил в положение на засада.

Футболистите на Ботев (Пд) обградиха съдията Ел Хатиб, който според тях подмина дузпа в тяхна полза. Това се случи с настъпването на 16-ата минута, когато Керчев и Етоо влезнаха в спор за топката в "бялото" наказателно поле. Камерунецът падна на тревата, но сигнал от арбитъра така и не последва.

Домакините имаха чисто голово положение в 19-ата минута. Тогава Красиан Колев центрира от корнер, а Виктор Генев се измъкна от персоналния си пазач и отправи силен удар с глава. На точното място обаче се оказа Ники Кръстев, който отрази благодарение на страхотния си рефлекс.

Славия отговори на предизвикателството с отлично разгърната атака в 26-ата минута. Голяма част от нея се разви по десния фланг, където Попадийн центрира към далечната греда за Соарес. №4 "омекоти" паса за Галин Иванов, който от точката на дузпата трябваше да бъде далеч по-акуратен и да намери поне очертанията на вражеската врата.

Резултатът като по чудо не бе променен след точно половин час на "Колежа". Галин Иванов матира отбраната на Ботев с прецизен пас за включилия се от фланга Ертан Томбак. Бранителят реши да шутира от малък ъгъл, а мощният му изстрел срещна напречната греда на Аргилашки.

Интересният двубой на "Колежа" предложи още нещо интересно в 37-ата. Тогава Тони Тасев демонстрира нестандартно футболно мислене и реши да шокира Аргилашки с удар директно от корнер. Халфът достатъчно добре завъртя топката и тя без малко не порази горния ляв ъгъл на "канарите".

Ботев можеше да се прибере с гол преднина малко преди паузата, когато "канарите" пропиляха нова страхотна възможност за гол. Мартин Секулич изскочи зад гърба на "бялата" отбрана, а след това смени рязко посоката и елиминира Емил Виячки. Останал сам срещу Ники Кръстев обаче нападателят не запази присъствие на духа и беше отказан от респектиращата намеса на бившия вратар на Левски.

Ботев продължаваше да прави всичко по силите си, но гол в полза на пловдивчани така и не падаше. В 55-ата минута Мартин Секулич бе спрян от Венцислав Керчев, топката стигна до Николай Минков, който стреля, но Кръстев отново се намеси решаващо.

Екшънът на "Колежа" продължаваше, а в 72-ата минута резултатът при гредите беше изравнен. "Жълто-черните" намериха страничната греда на своя опонент, след като Секулич отново свърши почти цялата работа в офанзивен план. Хърватинът продължи за Бароан, който обаче не успя да намери мрежата, с което да зарадва зажаднелите за гол "бултраси".

Славия можеше да измъкне победата в самия край, след като юношата на клуба Роберто Райчев се озова на стрелкова позиция в 87-ата минута. Всичко се развиваше повече от чудесно, но в ключовата развръзка кълбото срещна тялото на Супрайен и излезе в корнер.

В следващия кръг на Славия предстои ключово гостуване на Арда в борбата за седмото място. Ботев ще премери сили с Локо (София) в квартал "Надежда".

Източник: Topsport.bg

Последни новини