Пропадане безкрай за Берое

Пропадане безкрай за Берое

Topsport.bg

10-06-2021, 12:35

Сезон 2020/21 се превърна в голямо разочарование за Берое. Целта пред отбора бе спечелването на евроквота, но се стигна до шумен провал и в крайна сметка тимът финишира кампанията като най-слаб в първата шестица.

Амбициите на Димитър Димитров бяха големи. Те бяха подхранени и от добрия старт на старозагорци. Отборът бе близо до челото и с играта си даваше поводи за оптимизъм на привържениците. В един момент дори се считаше, че Берое е скрит фаворит за върха. Тимът играеше красив и резултатен футбол, натрупа и приличен актив. Заралии имаха собствен почерк, знаеха как да воюват за победите и да стигат до тях. Този период обаче бе доста кратък. А пандемията с коронавирус тотално обърка плановете на Херо и ръководството. В края на ноември болестта се разпространи в лагера на заралии, а карантината доведе до тежки последици, които след това дадоха отражение и на зимната подготовка.

Напролет Берое сякаш не бе същият тим. От агресивната и нападателна игра нямаше помен, логично и резултатите липсваха. От състава, който надиграва съперниците, действа умело и може да изненада със смяна на схемата по време на мач, сякаш не бе останало нищо. Играчите бяха бледа сянка на себе си. След измъчената победа над Ботев Враца на старта дойде и сривът. В 4 шампионатни мача тимът не стигна до успеха - 2 равенства и 2 загуби. След поражението от Левски за купата в началото на месец март Димитър Димитров хвърли оставка, която не бе приета. Този акт на специалиста показа, че в клуба има доста пукнатини. Нещата отиваха към неизбежно счупване и нямаше как да бъдат замаскирани. Точно това и се случи. Домакинската победа над ЦСКА не успя да послужи като трамплин и след нея тимът пое към бездната. 3 поредни загуби доведоха до раздялата на клуба с Димитър Димитров. След това дойде и сапунката с наследника му Петър Колев - помощникът на Херо бе назначен за старши. Още след първия си двубой (б.а. - равенството с Монтана на "Огоста") той хвърли оставка, защото не получил "благословията на Димитров". В крайна сметка обаче Колев остана, но под негово ръководството пропадането не бе спряно. С него начело Берое така и не спечели мач, като активът му бе 3 ремита и 3 поражения.

След тъжния финал бе време за тежки решения. Клубът се раздели с 13 играчи - Душан Перниш (115 мача за тима), Георги Ангелов (62), Илиас Хасани (24), Крум Стоянов (33), Теди Мезаг (43), Димо Бакалов (16), Ибрахима Конте (43), Октавио (37), Християн Василев (10), Иван Минчев (89), Еривалдо (22), Радослав Апостолов (2), Гаюс Макута (39). Клубът вече обяви официално 6 попълнения - Реян Даскалов, Даниел Генов, Камен Хаджиев, Христо Митев, Омар Сако и Абубакар Тонгара. След изтичане на наем в Янтра в отбора се завръщат Иван Гошев и Стоян Иванов. Предстои да бъде обявено и привличането на халфа Симеон Мечев, както и на Джонатан Перейра от Ботев Пд. През следващия сезон Берое ще е с изцяло различен състав. А правенето на отбора наново със сигурност ще доведе и до лъкатушене. Засега неизвестностите пред заралии са доста.

Източник: Topsport.bg

Последни новини