Първият отбор на Беласица победи юношите с класика

Първият отбор на Беласица победи юношите с класика

Novsport

04-06-2020, 15:24

На стадион „Цар Самуил“, пред около стотина зрители, мъжкият отбор на Беласица победи юношите на тима с 3:0 в приятелски мач.

През първата част на контролата зрителите видяха само едно попадение, отбелязано от Иван Марчев в 26-та минута от дузпа.

Имаше доста пропуски и пред двете врати, като само неточната стрелба бе причина да не се стигне до промяна на резултата.

Юношите дадоха всичко от себе си през първото полувреме и на няколко пъти бяха близо до отбелязване на попадение, но им липсваше точност в завършващата част.

Втората половина на срещата премина под диктовката на мъжкия тим.

И двамата наставници – Саша Симонович и Георги Киров – извършиха поетапно смени, като тези в първия отбор се оказаха по-качествени.

Силите на юношите постепенно се изцеждаха и те приеха играта в своята половина, а в 68-ма минута, след отлична флангова  атака и центриране отляво, завърналият се в родния си клуб Петър Добринков направи 2:0.

Класическото 3:0 пък оформи Александър Смилков, след като преди това на няколко пъти Живко Димитров - Малкия Ромарио, оставил добро впечатление с връщането си назад, бродираше интересни атаки пред противниковата врата. Той обаче изпусна дузпа, пращайки топката в ръцете на юношеския вратар и не съумя да се разпише.

В този мач треньорът на мъжете Саша Симонович даде шанс за игра на 20 футболисти, сред които Александър Александров, Божидар Станчев, Петър Добринков и Александър Смилков.

„За първи път видях наличните футболисти в игрова ситуация, макар и в контролен мач. Доста старание вложиха. Ще играем още контролни срещи. Много далеч сме все още от това, което искам да показваме”, заяви Симонович.

Неговият колега начело на юношите Георги Киров, който даде шанс за изява в мача и на момчета от младшата възраст, изрази задоволство от играта на своите.

„За нас бе чест, че бяхме поканени да бъдем партньор на представителния отбор. Все пак победата бе за мъжкия тим, защото показаха по-качествена и резултатна игра. Дано тези добри взаимоотношения да продължат и в бъдеще. Нека всички в клуба си помагаме и заедно с феновете да подкрепяме мъжкия отбор”.

Източник: Novsport

Последни новини