РАДОСТ В КЪРДЖАЛИ: Арда се разправи с Монтана и доближи драматично Лудогорец

РАДОСТ В КЪРДЖАЛИ: Арда се разправи с Монтана и доближи драматично Лудогорец

Novsport

28-11-2020, 14:50

Арда (Кърджали) надви с класическото 3:0 Монтана в мача помежду им от 14-ия кръг на efbet Лига.

Момчетата на Николай Киров за пореден път показаха вдъхновен и ефективен футбол, с което изненадващо или не вече се доближиха на само две точки от лидера Лудогорец. 

Кърджалии нямат загуба вече над два месеца и представянето им заслужава похвали.

Домакините започнаха активно срещата и създадоха няколко опасности чрез Делев и Иван Коконов, но те не застрашиха сериозно Орлинов.

Стигна се до 29-ата минута, когато Коконов попадна в прегръдките на своите съотборници. Той получи пас отдясно след центриране край Сенхаджи и от близко парира Орлинов, за да поведе Арда напред.

Пет минути преди почивката Янко Ангелов получи директен червен картон и остави гостите с 10 човека. Това се случи, след като той влезе брутално в гърдите на Румен Руменов с бутонките напред при спорна топка и реферът Волен Чинков логично го прати под душовете.

В 55-ата минута на двубоя Монтана получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 20-ина метра от вратата на Караджов, Тасев стреля, но нацели стената изградена от играчите на домакините от Арда. Малко по-късно Делев от пряк свободен удар стреля опасно, но топката мина на сантиметри от страничната греда на Орлинов.

В 63-та Румен Руменов удвои аванса на домакините, след като получи отличен пас от Делев и матира Орлинов. Само 6 минути по-късно Спас Делев премина през двама бранители на гостите като на слалом и направи резултата класически.

С новите си три точки Арда събра 24 точки и се изравни с Локо (Пловдив) на второто място, а върхът е само на два пункта разстояние. Монтана пък продължава да буксува на ръба от зоната на изпадащите и вече има само една точка от последните си пет мача.

Арда - Монтана 3:0

1:0 Коконов 30

2:0 Руменов 62

3:0 Делев 70

Стартови състави:

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Делев, Ковачев, Коконов, Руменов, Лозев, Сулака, Матеус Леони, Котев 

Монтана: Орлинов, Илиев, Башлиев, Цонков, Кики, Сенхаджи, Ангелов, Тасев, Бари, Георгиев, Минков

Източник: Novsport

Последни новини