РАДОСТ НА "ОГОСТА": Монтана надви Етър в свирепа битка

РАДОСТ НА

Novsport

06-05-2021, 19:21

 Монтана успя да победи като домакин Етър с 1:0 в мача им от група Б на втората осмица.

В дербито на дъното, монтанчани стигнаха до минимален, но много ценен успех чрез резервата Росен Кръстев.

Гостите започнаха срещата по-активно, но не успяха да стигнат до вратата на съперника за първите 15 минути от двубоя. След това обаче изстрел на Кацаров с глаава от корнер отиде над напречната греда. В 27-ата минута Минков отправи мощен изстрел по посока вратата на Етър, но капитанът на "болярите" Христо Иванов реагира и улови топката.

Минута по-късно монтанчани стигнаха до нова ситуация за отбелязване на гол. Стефан Каменов от Монтана шутира диагонално отдясно, но топката профуча встрани от вратата, пазена от Иванов - аут. Две преди края на първата част Давид Кики от Монтана пропуна чудесен шанс за гол, след като ударът му с глава отблизо не намери очертанията на великотърновската врата.

Домакините откриха резултата чрез Росен Кръстев в 64-ата минута, който влезе на терена предходната минута. Владимир Айтов центрира добре от корнер, а Кръстев бе "забравен" от бранителите на Етър и отблизо с глава даде аванс на монтанчани - 1:0.

В 73-ата минута Божидар Кацаров опита удар от воле, но топката мина много далеч от вратата на Монтана. Девет минути по-късно  Преслав Боруков беше намерен на добра позиция след разбъркване в наказателното поле на домакините, но ударът му мина покрай лявата греда на Макенджиев.

Така Монтана събра 24 точки и се изкачи до второто място в групата. Етър пък остава на дъното с 22 пункта - на три от сигурното спасение и то с мач по-малко от намиращия се там Ботев (Враца).

Монтана - Етър 1:0

1:0 Кръстев 64

Стартови състави:

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Михов, Кики, Цонков, Ангелов, Каменов, Айтов, Георгиев, Тасев, Минков

Етър: Иванов, Кацаров, Запрянови, Натаниел, Станев, Иванов, Ангелов, Крачунов, Боруков, Мечев, Хубчев

Източник: Novsport

Последни новини