РАДОСТ НА „АРМИЯТА“: Отлични новини за ЦСКА

РАДОСТ НА „АРМИЯТА“: Отлични новини за ЦСКА

Novsport

10-10-2020, 07:32

Десният защитник Иван Турицов ще поднови тренировки наравно със съотборниците си от понеделник, пише "Тема Спорт".

Според кондиционното му състояние от треньорския щаб ще преценяват дали той да попадне в групата за мача с Берое на "Армията" след седмица - 17 октомври, от 20:15 часа.

Десният бек на ЦСКА не участва в заниманията на тима от 40 дни.

За последно 21-годишният бранител игра на 30 август срещу Славия, когато получи разтежение и бе заменен в 26-ата минута.

Първоначално той пътува до Белград за процедури при сръбската лечителка Мариана, но се оказа, че контузията в дясното му бедро е по-сериозна от очакваното.

Липсата на игрови ритъм при Иван Турицов и травмата на Пламен Гълъбов превръщат във фаворит за титулярен десен бек срещу Берое Тибо Вион. Французинът вече дебютира при 2:2 с Етър, заменяйки принудително именно Гълъбов, който получи тежък удар в ребрата.

Последните две нови попълнения на ЦСКА, които пристигнаха под наем от Уотфорд - Джером Синклеър и Адалберто Пеняранда, се намират в добро кондиционно състояние. Те ще могат да бъдат използвани веднага след паузата за националните отбори. Офанзивното дуо беше картотекирано за Лига Европа, но няма да е изненада поне един от тях да получи игрово време още срещу Берое другата събота. 24-годишният Синклеър игра 60 минути срещу Оксфорд и още 90 срещу Нюпорт Каунти за Купата на Лигата през септември. Венецуелецът пък се разписа от дузпа точно срещу Нюпорт при загубата с 1:3.

Същевременно се разбра, че травмите на Белтраме и Кейта от визитата на "Ивайло" срещу Етър отминават по-бързо от очакваното. Италианецът вече е готов за тренировки, а до ден-два на линия ще бъде и Кейта. Третият контузен от Велико Търново - Пламен Гълъбов, вчера трябваше да премине скенер. Бранителят е със съмнение за пукнато ребро и едва ли ще е на линия за двубоя със заралии.

Източник: Novsport

Последни новини