РАДОСТ НА „ГЕРЕНА“: Робърта остава, идва и Билал Бари

РАДОСТ НА „ГЕРЕНА“: Робърта остава, идва и Билал Бари

Novsport

16-02-2021, 07:12

Найджъл Робърта ще остане в Левски поне до лятото, стана ясно вчера.

Нападателят е бил твърд, че все още му е рано да играе в САЩ и иска да си спечели трансфер в по-силно първенство с изявите си за „сините“.

Както е известно, в неделя стана ясно, че янки напират за него и до дни ще бъде продаден. Това обаче най-вероятно няма да се случи сега. Понастоящем Робърта има два гола и четири астистенции на сметката си. Едно от тези попадения донесе три точки и то във важен момент.

Робърта се разписа при 1:0 срещу Локомотив (Пд). Този мач бе повторен дебют на Славиша Стоянович начело на Левски. Ръководството на клуба се е съобразило с него, както го стори и през лятото. Тогава на „Герена“ пристигна изгодна оферта за него от Персийския залив - 1 милион долара и отлични лични условия.

Робърта обаче бе категоричен, че парите не го интересуват, защото иска да играе голям футбол един ден. Нещата са се повторили по идентичен начин и сега. Макар и Наско Сираков да бе категоричен в интервю преди седмица, че трансфер на Робърта ще означава финансово спокойствие в клуба поне за два месеца.

На „Герена“ обаче ще се надяват, че Найджъл наистина ще се развихри по терените и ще успее да осъществи милионен трансфер. Вчера се появиха и информации, че условията, които са предлагали от САЩ, не са били и толкова изгодни за Левски, който вече пласира един футболист зад Океана - Станислав Иванов бе продаден на Чикаго Файър.

Тази развръзка с Робърта обаче няма да спре сделката между Левски и Монтана за Билал Бари. Нападателят е изиграл последен мач за тима от Северозападна България в неделя и днес или утре ще бъде представен на „Герена“ като ново попълнение. Той ще бъде първият офанзивен играч, който ще стъпи там в този трансферен прозорец. „Сините“ взеха досега вратар и четирима защитници.

„Чухме се с Наско Сираков и той ме увери, че трансфер ще има. Отхвърлихме първото предложение на Левски за Билал Бари, но трябваше да приемем второто. Просто нямаше как. Искахме да го задържи. Условията, които му предлагат от Левски обаче са по-добри от нашите. Мислите му постоянно са там. Можем само да му пожелаем късмет, а ние ще продължим да се борим. Няма да се откажем. С Левски всичко бе договорено, но искахме да изчакаме срещата между двата отбора, за да обявим сделката“, обяви за „Мач Телеграф“ кметът на Монтана Златко Живков.

В неделя нито Славиша Стоянович, нито Атанас Атанасов потвърдиха този трансфер. Двамата явно очакваха да развоя от евентуалната продажба на Найджъл Робърта.

Нападателят на Левски бе спряган преди САЩ за Динамо Загреб, Партизан и Малмьо.

Нито един от тези отбори обаче не пожела да плати сумата, която му търсят на „Герена“ - 1 милион евро.

Източник: Novsport

Последни новини