РАЗКРИТИЕ: Двама напускат ЦСКА през лятото

РАЗКРИТИЕ: Двама напускат ЦСКА през лятото

Novsport

08-03-2021, 07:42

Ирландският флангови играч на ЦСКА Греъм Кери ще напусне клуба след края на първенството.

Договорът на 31-годишния футболист изтича през лятото и няма да бъде подновен.

Напоследък Кери съвсем изпадна от плановете на треньора Бруно Акрапович.

През тази кампания бившият футболист на Плимут се представя много под нивото си. В 14 шампионатни двубоя той не е отбелязал гол.

Онзи ден Кери се появи на терена в заключителните минути срещу Локомотив Пловдив (0:0). Той обаче не успя да раздвижи играта в предни позиции.

Отчете се само с няколко центрирания от свободни удари, но от тях не произлезе нищо. В първия си сезон на "Армията" - 2019/20, халфът бе далеч по-продуктивен. Тогава той бе на терена в 26 шампионатни двубоя, в които реализира 4 гола, а в същото време бе и лидер по асистенции.

Почти сигурно през лятото ЦСКА ще се раздели и с друг футболист, който действа на крилото - Енрике Рафаел, пише "Тема спорт". 

27-годишният бразилец така и не оправдава очакванията към него. Енрике кара четвъртия си сезон при червените.

И в нито един от тях той не успя да се утвърди като основен футболист в отбора. Играта му винаги е на приливи и отливи - след добри двубои просто изчезва. Наред с това Енрике е доста чуплив и през годините пропусна доста мачове на тима поради травми.

В момента ЦСКА разполага с достатъчен избор на флангови играчи. Треньорът Бруно Акрапович залага на система 3-4-1-2 с халф-бекове. Първи опции за тях са му Тибо Вион и Брадли Мазику. През пролетта на такъв пост бе използван и Джером Синклеър, а на него може да действа и Георги Йомов.

От изброеното каре само бъдещето на Синклеър е несигурно. Причината е, че той играе на "Армията" като преотстъпен от Уотфорд, като абсолютна идентична е и ситуацията с Адалберто Пеняранда.

ЦСКА обаче възнамерява да направи постъпки за задържаното на англичанина и венецуелеца и за следващата кампания или пък дори за откупуване на правата им.

Източник: Novsport

Последни новини