РАЗКРИТИЕ: Защитник иска 10 хил. евро заплата от Левски

РАЗКРИТИЕ: Защитник иска 10 хил. евро заплата от Левски

Novsport

12-01-2021, 07:43

Иракският национал Ребин Сулака е поискал 10 хиляди евро месечно възнаграждение от Левски.

Това са били условията на централния защитник към ръководството на сините.

В момента от „Герена" пробват да намалят парите, които желае бранителят.

Все още не е ясно дали ще успеят.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович харесва играта на 28-годишния защитник и държи да го има в състава си за пролетния полусезон.

Преговорите между двете страни продължават. Ако Сулака намали финансовите си изисквания, то ще се стигне и до стискане на ръцете.

На "Герена" се надяват да получат отговор от Сулака до сряда, за да знаят дали ще могат да разчитат на него по време на подготвителния лагер в хърватския курорт Умаг, където ще са и повечето контроли на тима.

Ако Ребин откаже, Левски ще се насочи към друга опция за подсилване на отбраната.

Столичани имат няколко набелязани играчи за този пост. Вчера се завъртя и името на национала Кристиян Димитров.

Бившият играч на Ботев Пловдив, който сега е част от Хайдук Сплит, обаче е доста по-високоплатен от Сулака и едва ли ще се стигне до сделка.

Ребин в момента е свободен агент. Той не поднови договора си с Арда въпреки желанието на треньора Николай Киров да го задържи. През есента 192-сантиметровият защитник участва в 12 шампионатни двубоя с екипа на кърджалийци.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович иска да бъде привлечен един централен защитник, както и двама бекове.

Наред с преговорите със Сулака, от "Герена" водят такива и с чуждестранен вратар.

Очаква се той да се присъедини към отбора по време на лагера в Хърватска и да бъде от балканска страна. Изричното желание на Славиша Стоянович е отборът да се сдобие с още един страж.

Причината е, че треньорът не е доволен от физическото състояние на капитана Николай Михайлов. През есента сърбинът със словенски паспорт пробва и дубльора му Николай Кръстев, който обаче не оправда доверието при 2:2 срещу Царско село.

Интересното е, че в момента цели петима вратари тренират с първия отбор на Левски. Това са вече изброените Михайлов и Кръстев, юношите Иван Андонов и Пламен Андреев, както и завърналият се след наем Петър Иванов.

Вчера сините се готвиха двуразово на "Герена". Днес и утре те също ще имат по 2 занимания, а в четвъртък потеглят за Хърватска.

Източник: Novsport

Последни новини