РАЗКРИТИЕ: Огромни премии в Арда при успех в Купата на България

РАЗКРИТИЕ: Огромни премии в Арда при успех в Купата на България

Novsport

17-05-2021, 14:38

Изключително солидна отборна премия ще си поделят футболистите и спортно-техническият щаб на Арда, ако завоюват Купата на България, пише "Тема Спорт".

При историческо спечелване на трофея срещу ЦСКА в лагера на кърджалийци ще си разделят общо около 500 000 лева отборен бонус. До момента играчите на Николай Киров не са получавали финансови стимули за похода си до първия финал в 97-годишното съществуване на клуба, при който те елиминираха последователно Спартак Варна (2:1), Етър (1:0), ФК ЦСКА 1948 Сф (1:0) и Славия (0:0 и 1:0).

По вътрешен правилник колективната премия в Арда се полага само при краен успех в турнира. Подобна е практиката в повечето отбори у нас. Идентичен отборен бонус като на кърджалийци е обещан и в ЦСКА, ако червените успеят да вдигнат за 21-ви път Националната купа.

В навечерието на финала с ЦСКА пък старши треньорът Николай Киров набляга сериозно на заучените положения в тренировките. Белия е въвел няколко нови отигравания, най-вече при непреки свободни удари и къси изпълнения на корнер в опит да изненада червените. Играчите на Любо Пенев имат сериозно ръстово предимство срещу съперниците си и затова в Арда търсят алтернатива на високите центрирания в пеналта.

Източник: Novsport

Последни новини