РАЗКРИТИЕ: Шампион с Лудогорец пред трансфер в Левски

РАЗКРИТИЕ: Шампион с Лудогорец пред трансфер в Левски

Novsport

25-03-2021, 08:27

Левски скоро може да се сдобие с нов нидерландец, след като стана ясно, че се разделя с Найджьл Робърта.

Става въпрос за бивш играч на Лудогорец, който има требъл с екипа на „орлите“ - нидерландецът Йерун Луму, пише „Мач Телеграф“.

От вчера крилото е в София, а днес му предстоят преговори със „сините“.

В момента на „Герена“ имат четирима чисти нападатели в лицето на Билал Бари, Стивън Петков, Валери Божинов и Илия Димитров.

До този момент обаче на головата им сметка има общо 2 попадения. Стивън Петков се разписа веднъж в първенството, а Божинов го стори срещу Партизан (Червен бряг) за Купата на България.

Луму е на 25 години, но има доста богата кариера, която е минала почти през цяла Европа, а за кратък период бе свързана и с Индия.

Той е юноша на Вилем II, където се налага и в първия отбор. Именно оттам дойде в Разград. След това отново се завърна в родината си и за кратко игра в Херенвеен, а после и в Дордрехт.

След това обикаля по света като истински номад - Санкт Пьолтен (Австрия), Самсунспор (Турция), Делхи Динамос (Индия), Петролул (Румъния), Араука (Португалия) и Сабуртало (Грузия). Сега е свободен агент, след като е скъсал отношенията си с грузинците.

Йерун е голям талант, но в родината му го смятат за труден характер. Постоянните скандали извън терена стават причина Вилем II да се раздели с него с лека ръка. Самият той признава слабостите си.

„По едно време дори бях пред трансфер в Ливърпул. Предлагаха ми договор за 6 години“, разкри той пред медиите в Нидерландия.

„Ако бях нормален в живота, щях да бъда най-добрият в света в момента. Но не мога да се държа нормално. Това е големият ми проблем“, допълва Луму, който има и 15 мача за юношеския национален отбор на Нидерландия.

Източник: Novsport

Последни новини