Разкриха колко ще получава нов в Левски

Разкриха колко ще получава нов в Левски

Topsport.bg

20-11-2021, 08:13

Левски ще се сдобие с нов футболист в понеделник. До началото на мача с Ботев Враца с клуба договор трябва да подпише бразилецът Велтон Фелипе Парагуа де Мело - Чимбиня. 24-годишният нападател идва от третодивизионния Ботафого-ПБ. От същия отбор е и защитникът Цунами, който вече може да се смята за сигурно попълнение на "сините".

Очаква се Велтон да пристигне в София или в неделя, или в понеделник сутринта. Той вече е уговорил личните си условия с клуба, но първо трябва да мине и през обстойни медицински тестове, преди да подпише официално със "сините". Двете страни са се разбрали и около условията по договора, който ще е дългосрочен. От "Герена" разкриха пред "Мач Телеграф", че предварителната уговорка е заплатата на нападателя да бъде 5000 евро на месец. Той ще дойде в Левски със съдействието на мениджъра и бивш футболист на Славия, Локомотив София и Шумен - Джери Перейра.

Иначе Велтон е 1 роден на 6 август 1997 година. Той е висок 175 см и тежи 70 килограма, а позицията му е на централен нападател. Той обаче не е типичен таран, а играе като лек, раздвижен атакуващ футболист, който се движи много.

Велтон започва професионалната си кариера в Маринга, където записва 4 мача през 2018 година. Оттогава той е обиколил куп тимове, играещи из ниските дивизии на Бразилия. Той минава през бърз наем в Пирачичаба, където също няма много мачове.

Източник: Topsport.bg

Последни новини