Разпадът на Берое придобива застрашителни размери, само юноши останаха

Разпадът на Берое придобива застрашителни размери, само юноши останаха

Topsport.bg

15-01-2022, 09:42

Разпадът на Берое продължава с пълна сила.

В момента отборът не разполага с играчи да започне пролетния дял на първенството, пише "Тема спорт".

До тази ситуация се стигна, след като в самия край на миналата година държавната ТЕЦ ''Марица изток - 2" реши да спре финансирането на клуба.

От компанията обявиха за продан и акциите си, които са оценявани на над 5 милиона лева. Срокът за кандидатстване бе 9 януари. На следващия ден председателят на борда на директорите на Берое Илко Русев заяви, че има оферти, но те му се струват несериозни. Отборът започна и подготовка, но съставът се топи ''като лански сняг". В четвъртък клубът продаде защитника Умар Сако на ЛАСК Линц.

За правата му от австрийците ще бъдат получени 300 хиляди евро. Но с тези пари заралии са за... никъде. Ръководството събра на разговори отбора и помоли футболистите да си намалят заплатите. Отговорите на болшинството от тях обаче са отрицателни. Вече бе официализирана раздялата с Реян Даскалов, който отива във ЦСКА 1948. От клуба си тръгват още Джонатан Перейра (ЦСКА 1948) Даниел Генов (отива в Локо Сф), Александър Василев (отива в Локо Пд) и Илиян Стефанов (отива в Левски).

Напускат и такива, които все още не са си намерили нови отбори - багажа си стегнаха вратарят Генадий Ганев, защитникът Камен Хаджиев, нападателят Ерсон Кукула. Абубакар Тунгара, който преди Нова година удължи договора си със заралии, пък е желан от бившия треньор на ЦСКА и Локо Пд Бруно Акрапович, който сега е начело на македонския Шкендия Тетово. В Берое няма да останат и офанзивните играчи Кийлън Лебон, Умар Камара и Алиун фол, както и вратарят Нордин Бакер. Така старозагорци са с по-малко от 10 от играчите, на които разчитаха през есента. Само юношите на Берое са заявили, че ще останат в отбора и напролет. Това са вратарят Иван Гошев, защитниците Джунейт Али, Георги Динков, Мирослав Енчев и Христо Митев, както и халфовете Симеон Мечев и Божидар Пенчев.

Засега част от тима продължава да бъде и Александър Цветков, който може да бъде ползван както в отбрана, така и в полузащита. Бившият играч на Черно море обаче все още не е дал окончателен отговор. Отворен остава и въпросът с треньорския пост. Петър Колев все още не е подал оставка. Неговата заплата не е в размер на 10 хиляди лева, а е 17 бона, твърди Блиц. Наставникът държи да получи всичките си пари до юни, когато изтича договорът му.

Колев продължава да се явява на работа, въпреки че феновете настръхнаха и дори не му позволиха да води първото занимание за 2022 година. Вариантите за негов наследник са Александър Томаш и Георги Чиликов. Те са изразили готовност да се захванат с отбора въпреки изключително трудната ситуация. Първата контрола на Берое е насрочена за 19 януари, сряда, срещу Созопол в Стара Загора. Очертава се в нея да играят само юноши.

Източник: Topsport.bg

Последни новини