РЕШЕНО: Евтимов дебютира за ЦСКА в четвъртък

РЕШЕНО: Евтимов дебютира за ЦСКА в четвъртък

Novsport

25-08-2020, 07:52

Вратарят Димитър Евтимов ще дебютира за ЦСКА в срещата от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу малтийския Сиренс в четвъртък на "Армията".

26-годишният страж пристигна при червените от английския третодивизионен Акрингтън като свободен агент и до момента няма записани минути в официален мач на тима.

Евтимов взе участие в две от предсезонните контроли - цял мач в секретния спаринг срещу Литекс (5:2) на Панчарево и едно полувреме срещу Монтана (2:3) при представянето на състава на "Българска армия".

Роденият в Шумен вратар остана резерва на Густаво Бусато в първите три кръга от първенството, но колебливите изяви на бразилеца от последните месеци, допълнени от неубедителната му намеса при гола на Ботев Враца през уикенда, ще дадат шанс на Евтимов да започне в стартовата единайсеторка срещу Сиренс.

Статистиката показва, че Димитър Евтимов ще бъде първият българин под рамката на ЦСКА в Европа след точно 10 години и 1 ден, пише „Тема спорт“.

За последно Иван Караджов пази в плейофа реванш от Лига Европа срещу уелския ТНС в Рексъм на 26 август 2010-а. Този мач от сезон 2010/2011 вкара армейците за последен път в груповата фаза на турнира, но за двубоите от група I застъпи привлеченият от Славия алжирец Райе М`Боли.

По-късно през сезоните вратата на ЦСКА на Стария континент пазеха чехите Томаш Черни, при провала срещу Мура през 2012-а, и Якуб Дивиш при издънката срещу Зимбру през 2014-а. След завръщането на червените в евротурнирите през 2018 г. неизменен титуляр във всички 12 срещи бе литовецът Витаутас Черниаускас, който обаче се раздели с червените през това лято.

Освен рокадата на вратата, се очаква промени да има и в други линии. В офанзивен план е много вероятно за първи път като титуляр да започне Георги Йомов, който записа дебютните си 33 минути с червената фланелка срещу Ботев Враца.

Източник: Novsport

Последни новини