Родопа (Смолян) - Локомотив (Пловдив) 0:4 (Развой на срещата по минути)

Родопа (Смолян) - Локомотив (Пловдив) 0:4 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

21-09-2021, 15:47

Купата на България носи романтика в първите си кръгове. Често нискоразрядните тимове поднасят изненади срещу далеч по-богатите си съперници от елита.

Това ще се опита да стори днес Родопа (Смолян) срещу Локомотив (Пловдив) от 15:45 часа.

Домакините ще искат да повторят триумфа си от сезон 2004/2005, когато на своя кокетен стадион в полите на Родопите удариха силния състав на "черно-белите" с 4:2.

Победата тогава беше с ключово значение за спасението им, дошла в предпоследния кръг. Тогава те финишараха с точка пред Видима, на една позиция над чертата.

Към момента обаче феновете си спомнят с благоговение тези времена, а действителността е съвсем друга. Родопа е на 14-о място в Трета лига и не се вижда как ще се изкачи скоро към професионалния футбол. Голямата радост за феновете от Смолян дойде в последния кръг от турнира за Купата, когато надвиха след дузпи (4:2) втородивизионния Добруджа.

Локомотив започна много колебливо сезона и днес няма право на грешка. Първата победа в efbet Лига дойде едва миналия уикенд - с 2:0 срещу Царско село.

Пловдивчани спечелиха Купата в две от последните три издания на надпреварата и са гладни за нови успехи, предвид малките шансове за нещо по-значимо в първенството тази година.

Те обаче ще имат едно наум днес, защото само след четири дни е голямото дерби с Ботев (Пловдив). Поради това се очакват сериозни промени в състава на Александър Тунчев, който ще бъде линчуван при евентуален погром от пълния с класни чужденци тим на "жълто-черните", който е водач в класирането в момента.

Източник: Topsport.bg

Последни новини