Само два месеца по-късно: БФС отново позволи да се използват чужденци в Трета лига

Само два месеца по-късно: БФС отново позволи да се използват чужденци в Трета лига

Topsport.bg

09-10-2021, 11:06

От БФС премахнаха забрана, само два месеца след въвеждането ѝ. Вече в Трета лига ще могат да се използват чужденци. Забраната бе приета в началото на август, но сега от футболната ни централа решиха отново да разрешат на футболисти без български паспорти да играят в аматьорските ни отбори. Промяната бе посрещната с одобрение от третодивизионните клубове, но в Дунав то бе примесено и с разочарование.

Причината е проваленият трансфер на Драгош Фирцулеску, който цяло лято тренираше с русенци, но в крайна сметка се присъдини към друг наш отбор заради забраната за използване на чужденци. Румънецът е юноша на Университатя Крайова, а у нас е играл за Берое и Славия.

"Забраната за картотека на чужденци в Трета лига обаче лиши спортно-техническия ни щаб от неговия опит в халфовата ни линия. През това време с Драгош се е свързал друг роден клуб. Така новината, че БФС отменя тази рестрикция дойде късно за нас и за Фирцулеску. Пътищата ни с него обаче със сигурност не се разделят за дълго. Ще разчитаме на неговото завръщане при първа удобна възможност", съобщиха от ръководството на Дунав.

Самият футболист коментира, че решението на БФС е дошло твърде късно, но бе категоричен, че по-далечните му планове със сигурност са свързани с Дунав.

Източник: Topsport.bg

Последни новини