Само ЦСКА от родните тимове ще е поставен в жребия за Лига Европа

Само ЦСКА от родните тимове ще е поставен в жребия за Лига Европа

Novsport

27-07-2020, 08:02

 Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив и спечелилият баража за Лига Европа Славия ще са непоставени в първия квалификационен кръг на надпреварата. Това показват сметките, като и двата отбора имат коефициент 3,475, който се оказва недостатъчен да ги качи в урната на фаворитите за жребия, който ще бъде изтеглен на 10 август.

За разлика от тях ЦСКА е в урната на поставените, тъй като има коефициент 4,00. Най-неприятните варианти за "червените" са полските Пяст Гливице и Краковия, както словашките Ружемберок и Жилина. От Румъния пък дебне Ботошани. Всички останали възможни съперници са от по-малки страни. Сред вариантите е и словенският Мура.

Много по-различно е положението на Славия и Локомотив (Пд). От групата на силните чакат АПОЕЛ (Никозия), Партизан Белград, ФКСБ Букурещ (бившият Стяуа), Розенборг, Лех Познан, Макаби (Хайфа) - тимове, участвали в групите на Шампионската лига. Потенциален съперник е и унгарския МОЛ Фехервар, който привлече наскоро Евандро от ЦСКА.

Нашите отбори може да се изправят и срещу кошмара на Левски Вадуц, който е в урната на поставените след стабилните си изяви в последните години.Заради пандемията победителят ще се определя в един мач, а жребий ще каже кой е домакин.

Източник: Novsport

Последни новини