Само Шериф (Тираспол) използва повече чужденци от Лудогорец в ШЛ

Само Шериф (Тираспол) използва повече чужденци от Лудогорец в ШЛ

Topsport.bg

30-07-2021, 12:10

Лудогорец бе на път да регистрира прецедент в квалификациите на Шампионската лига - да използва най-малко играчи от държавата, която представлява. В реванша с Мура разградчани заложиха само на трима футболисти от България - Кирил Десподов и Антон Недялков започнаха като титуляри, а Доминик Янков влезе като смяна. Трябва да отбележим, че тук не броим Вандерсон, който има роден паспорт. За сравнение съперникът стартира с цели 8 словенци сред 11-те и двама се появиха след почивката.

Справка с останалите 12 двубоя (24 отбора), играни във вторник и сряда вечер, от втория предварителен тур в ШЛ става ясно, че Лудогорец е вторият тим, използвал най-малко играчи от страната си - трима, пише "Тема спорт". "Първенец" в тази класация е Шериф Тираспол. Той не заложи на нито един играч от Молдова, като изключим натурализирания бразилски защитник Енрике Луванор. Той има 4 мача за националния отбор на бившата съветска република. Нито един молдовец не влезе и като смяна.

С по двама титуляри от страните си стартираха още Омония Никозия, Ференцварош и Нефтчи Баку, но всеки от тях използва повече от една резерва от държавата, която представлява. Кипърците - три смени, унгарците - две, и азербайджанците - пет.

Флора Талин стартира срещу Легия Варшава с 11 естонци. Селтик пусна сред 11-те 8 шотландци. Толкова използваха, както вече стана дума, Мура и Рапид (Виена). Йънг Бойс заложи на седем швейцарци като титуляри, както и Динамо (Загреб) на толкова хървати.

Източник: Topsport.bg

Последни новини