Саша Симонович: Ще дам всичко от себе си, за да се заговори отново за Беласица

Саша Симонович: Ще дам всичко от себе си, за да се заговори отново за Беласица

Novsport

12-05-2020, 14:02

Саша Симонович е роден на 20.07.1975 година. Той  е сръбски футболист, полузащитник. Юноша на Раднички Ниш.

Играл още за Железник (Белград), Арис (Солун), Обилич (Белград), ПФК Левски (София). Участник е в юношеския и мъжкия отбор на Сърбия. Притежава лиценз А УЕФА. В България Симонович е играл в отборите на ПФК Левски (София), ПФК Вихрен (Сандански), ПФК Славия (София) и ПФК Локомотив (Мездра).

Обявен е за най-добър чужденец в първенството на България за сезон 2002/03. Шампион на България с ПФК Левски (София) за 2002. Три пъти носител на Купата на България за 2002, 2003 и 2005 и на Суперкупата през 2005 отново с ПФК Левски (София). В Европейските клубни турнири има 17 мача и 6 гола с ПФК Левски (София). През 2011 преминава в Бдин Видин. Бил е треньор в ДИТ София три години, също 3 години в школата на Витоша-13.  През 2019 г. е назначен за старши треньор на втородивизионния ФК Ботев (Гълъбово). Отборът се отказва от участие във втора лига и при това положение той остава без работа.

Саша Симонович бе официално представен днес пред медиите в сградата на Общината в Петрич за старши треньор на ОФК Беласица. Веднага след това той даде ексклузивно интервю, отговаряйки на зададените му въпроси.

- Г-н Симонович, добре дошли в Петрич. Очаква ли ли сте да станете някога старши треньор на Беласица? Как стана привличането ви?

- С Георги Петров се познаваме още като футболисти. Той се свърза с мен и ме покани. Бях представен по официален начин на кмета на общината Димитър Бръчков, разбрахме се по всички въпроси и вече мога да кажа, че съм старши треньор на ОФК Беласица. 

- Какви цели поставиха пред вас като наставник на петричкия тим?

- На първо време от мен искат да обърна сериозно внимание на младите таланти от ДЮШ на клуба, да изградя един стабилен отбор от местни момчета и ще гоним класиране сред първите 6 в таблицата. Надявам се крачка по крачка това да стане факт и когато се появи момент за атакуване на по-горната група ще изложа моето становище как всичко това ще стане реалност и при какви условия. 

- Уточнихте ли се къде ще се провеждат тренировките с наличните футболисти?

- Доколкото разбрах, в момента има някакви проблеми с ползването на стадион „Цар Самуил“, но това са чисто административни въпроси, надявам се до вдигане на забраната от коронавируса вече да се знае кои терени мога да ползвам за работа. 

- Известно ли ви е какъв град е Петрич и какво е името на Беласица?

- Много добре зная, че Петрич е един от авторитетните футболни центрове в България, нали съм играл с фланелката на други отбори срещу Беласица в официални първенства. Останах възхитен от феновете , известни като Комити, които по невероятен начин подкрепяха любимия си отбор. Зная успехите на Беласица и това ме кара да се мобилизирам с удвоени сили, за да може да направя всичко възможно докато съм треньор да върна мъжкия отбор в професионалната група. Нека на първо време да изградим един стабилен отбор, с добър колектив, играещ модерен, разнообразен и резултатен футбол-това е пътя да върнем феновете по трибуните и дано да доживея това, което никога няма да забравя, играейки на стадион „Цар Самуил“ с фланелката на други отбори. Винаги съм казвал, и сега ще кажа, че истинските фенове са 12-ия играч на терена. Надявам се заедно с комити да върнем отбора на Беласица там, където му е мястото, също и славата на Петрич като футболен център.

Източник: Novsport

Последни новини