Сашо Ангелов: Много футболисти нямат качества, това започва още от школите

Сашо Ангелов: Много футболисти нямат качества, това започва още от школите

Topsport.bg

15-10-2021, 16:08

Старши треньорът на Янтра Габрово Сашо Ангелов коментира проблеми във футола ни преди предстоящото гостуване на тима във Варна срещу Спартак.

"След като съм поел ангажимент, място за оправдания няма. Уважиение към предишния ми колега. Другото, което искам да отбележа е, че ми писна в България да гледам този хоризонтален футбол, ако ме разбирате...Това подаване по ширина и т.н.Топката държим...какво държим!? Да не съм по-груб. Само я държим. Опитвам се да налагам директен футбол и да развивам качествата на момчетата, защото много футболисти у нас нямат качества-бързина, ловкост, бързо боравене с топката.

Това е един от големите проблеми. Това започва още от юношите. Върху това трябва да се работи! Не можеш ти да му правиш тактическа тренировка "Застани там, обърни се натам, погледни там". Трябва да се развива интелектът на футболиста и да има и подбор. И друго нещо. Като каже някой "ами нямахме късмет". Късметът е среща между труд и възможности. Така ли е? Късметът е тогава, когато играеш комар. И там трябва да има тарикатлък", заяви Сашо Ангелов пред "Дарик".

Източник: Topsport.bg