Сблъсъкът между Ботев (Враца) и Хебър не излъчи победител

Сблъсъкът между Ботев (Враца) и Хебър не излъчи победител

Topsport.bg

13-04-2023, 19:26

Ботев (Враца) и Хебър завършиха 0:0 в оспорван двубой от 26-ия кръг в efbet Лига. По този начин врачани остават на 11-та позиция с 24 точки, докато гостите са 15-ти със 17 пункта.

Несъмнено врачани трябва да съжаляват повече за изпуснатата победа заради куп създадените положения основно през първото полувреме. Вратарят на Хебър Петър Дебърлиев пък се отличи с първокласни спасявания и на практика запази паритета.

Домакините организираха изключително опасна атака още в първите секунди на срещата. Марку Мажуга надбяга цялата отбрана на гостите, тъй като бе изведен на стрелкова позиция, но отправи много слаб удар и така не успя да затрудни стража Петър Дебърлиев.

Определено футболистите на Даниел Моралес искахa a да се реваншират пред своите привърженици след разгрома от Лудогорец и бяха близо да предизвикат еуфория на трибуните. В 8-та минута Диего Фераресо получи подаване и от сериозна дистанция нацели напречния стълб на вратата на Дебърлиев.

Непосредствено след това Хебър също можеше да открие резултата, когато възпитаниците на Любослав Пенев изградиха бърза атака, след което играч на тима от Пазарджик стреля, ала топката се отби първо в противников бранител, а след това облиза гредата.

Врачани продължиха да са по-активният състав и непрекъснато опитваха да се възползват от всяка една възможонст за гол. Централният полузащитник Клери Сербер принуди Петър Дебърлиев да прави спасяване.

В 27-та минута защитниците на Хебър допуснаха грешка, която можеше да се окаже фрапантна. Нападателят Браян Переа пресече пас и моментално пробва да прехвърли Петър Дебърлиев, чиято намеса за пореден път лиши домакините от попадение.

Безспорно Петър Дебърлиев се открояваше с блестящи намеси в днешния сблъсък. Клери Сербер комбинира с Момчил Цветанов в наказателното поле на тима от Пазарджик, където крилото обезателно бе затворен от вратаря, съумявайки да блокира удара му.

Миг невнимание в редиците на Ботев (Враца) и Хебър пропиля великолепен шанс да смълчи публиката на стадион "Христо Ботев". Октай Хамдиев изпревари Мартин Кавдански, устреми се напред, навлизайки в наказателното поле, за да нанесе крайно разочароващ изстрел.

Ботев (Враца) най-накрая успя реализира в 69-та минута. Момчил Цветанов изпълни прецизно пряк свободен удар, като топката се удари в горната гредата. Последва добавка от страна на Браян Переа, вкарвайки кълбото в опразнената врата. Колумбиецът обаче е бил в положение на засада и попадението бе отменено. 

Дълбоко в добавеното време Антонио Георгиев имаше огромен шанс да донесе успеха на своите съотборници. Халфът овладя страхотно подаване на Момчил Цветанов стреля, но Петър Дебърлиев отказа да бъде преодолян.

Източник: Topsport.bg

Последни новини