Светкавица светна 7 пъти на Вихър в Митиново

Светкавица светна 7 пъти на Вихър в Митиново

Novsport

20-10-2020, 16:31

В мач от 5 кръг за първенството на областната група Струма-2 футболистите на Светкавица Митиново вкараха само седем гола на Вихър Кавракирово като домакини.

Гостите се барикадираха здраво в защита и правеха всичко възможно загубата им да бъде с по-малка голова разлика, но в крайна сметка записаха такава с 1:7. 

Срещата се игра като цяло в половината на гостуващия тим. Първото попадение в двубоя падна в 15-та минута, когато Мартин Тупаров изведе Росен Симонски и бързоногият футболист майсторски изпрати топката в мрежата на гостите за 1:0.

Атаките пред вратата на Вихър се редяха една след друга, но те възпроизвеждаха епизод от „Опълченците на Шипка” и чистеха безразборно топката. В 35-та минута при единствено меле за отбора на гостите се стигна до груба колективна грешка на защитата на домакините и резултата бе изравнен – 1:1.

Непростимите пропуски на Живко Иванов и Михаил Тонков по три пъти  и блестящата намеса на вратаря на Вихър бе причина футболистите на двата отбора да се оттеглят на почивка при равен резултат 1 :1.

През второто полувреме футболистите на Светкавица заиграха на още по-високи обороти но вече по-смислено и с по-точен мерник, и всичко си дойде на мястото. В 51-ва минута Георги Кокалков с шут от 21-22 метра изпрати топката неспасяемо във вратата на гостите за 2:1. Осем минути по-късно Михаил Тонков проби в наказателното поле на гостите и там бе повален. Главният съдия отсъди дузпа, която Георги Тодоров превърна в гол за 3:1.

В 62-ра минута след центриране отдясно в наказателното поле на гостите Георги Тодоров от движение изпрати топката в мрежата за 4:1. В 73-та минута след центриране от левия фланг Марио Тупаров изпрати топката в мрежата за 5:1.

Шестият гол в срещата бе дело на Велик Опренов в 79-та минута след самостоятелна акция от центъра на терена, преминавайки безпрепятствено покрай изпречилите му се футболисти на гостите. Живко Иванов оформи крайния резултат 7:1 шест минути по-късно, прехвърляйки вратаря на Вихър от 30 метра.

С тази победа отборът на Светкавица Митиново заема ІV място с 11 спечелени точки.

Източник: Novsport