Свиреп Лудогорец набута 8 гола на Ботев (Враца) и записа най-изразителната си победа в историята

Свиреп Лудогорец набута 8 гола на Ботев (Враца) и записа най-изразителната си победа в историята

Topsport.bg

08-04-2023, 19:27

Лудогорец разпиля Ботев (Враца) с 8:1 на стадион "Хювефарма Арена" в мач от 25-ия кръг в efbet Лига. Това е рекордна победа за "орлите" в официален мач. До момента най-големият им успех беше с резултат 7:0 в двубой срещу Миньор (Перник).

Хеттрик за домакините отбеляза Игор Тиаго, Десподов се разписа на два пъти, а по един гол добавиха Кайо Видал, Клод Гонсалвеш и Матиас Тисера. Почетното попадние за гостите вкара Чавдар Ивайлов от дузпа.

Лудогорец започна по-активно двубоя и още в осмата минута Франко Русо прати топката с глава в мрежата на врачани, но линията на защитата на гостите беше подредена отлично и се оказа, че футболистът на Лудогорец се е намирал в положение на засада. Ситуацията беше прегледана и със системата ВАР, а решението на страничния съдия - потвърдено.

Врачани стояха добре на терена до 28-ата минута, когато реферите от ВАР стаичката, заедно с главния съдия Никола Попов, взеха нещата в свои ръце и отсъдиха изключително дискусионна дузпа. Кирил Десподов шутира от пряк свободен удар, но прати топката право в стената. Георги Кабаков и Мартин Маргаритов повикаха главния съдия да преразгледа ситуацията за евентуална ръка на Том при рикошета в стената и в крайна сметка дузпата беше отсъдена. Десподов се нагърби с изпълнението и беше точен.

Този гол определено прекърши гостите и след това те получиха още цели 7 гола във вратата си. 

В 35-та и 44-та минута домакините отбелязаха два гола близнаци. И двата станаха след изпълнения на корнер от Десподов, който намираше Игор Тиаго в наказателното поле, а №9 в състава но "орлите" с глава матираше Костов.

Второто полувреме започна така, както завърши и първото - с гол за домакините. Изтичаше първата минута на втората част, когато Игор Тиаго оформи своя хеттрик. Десподов центрира от корнер, Кайо Видал нанесе удар с глава, а Костов успя да спаси с гърди. Топката обаче попадна в краката на Игор Тиаго и нападателят направи резултата 4:0.

Малко след това домакините организираха бърза контраатака, при която топката достигна до Игор Тиаго. Нападателят подаде към Десподов, който от зоната на дъгата не остави шансове на Костов.

Голеадата продължи и появилият се като резерва Кайо Видал покачи на 6:0. Той получи хубав извеждащ пас от Пьотровски и наказа Костов. 

Десет минути преди края на мача гостите получиха дузпа за нарушение срещу Мажуга. Чавдар Ивайлов хладнокръвно прати топката в десния ъгъл и отбеляза почетното попадение за врачани.

Това обаче не беше всичко и до края на двубоя гостите инкасираха още две попадения. Минута преди края отново Кирил Десподов се измъкна по десния фланг, след което центира около точката за дузпата, където Клод Гонсалвеш пое подаването и с неспасяем удар записа името си сред голмайсторите в двубоя.

Минута по-късно падна и рекордният осми гол. Матиас Тисера се оказа най-съобразителен, когато съумя умело да се вклини между бранителите на Враца и с премерен изстрел успя да реализира, а с това и да оформи крайното 8:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини