Сделка: Емануил Личев е футболист на Етър

Сделка: Емануил Личев е футболист на Етър

Topsport.bg

31-10-2022, 22:11

Полузащитникът Емануил Личев е най-новото попълнение на Етър, обявиха от клуба. Той обаче ще може да влезе официално в игра след Нова година, тъй като през есента записа мачове за Монтана.

"Продължаваме линията да привличаме в отбора футболисти, тръгнали от Велико Търново и от нашата школа", коментира президентът на клуба Деян Куздов.

Емануил Личев е роден на 17 април 2000 г. във Велико Търново и започва в школата на Етър, откъдето преминава в Академията на Литекс. После кариерата му преминава през ЦСКА, Миньор Раднево, Кариана Ерден, ЦСКА 1948, а за последно бе в Монтана, с който се раздели преди месец по взаимно съгласие. Висок е 185 см и тежи 74 кг, играе като дефанзивен халф, но може да изпълнява и офанзивни функции. Бил е национал на България до 18 и до 19 години.

"Бях в Етър до 12-годишна възраст, когато преминах в школата на Литекс. Моят път започна от Велико Търново и отново се връщам в родния ми град. Разделихме се с Монтана по взаимно съгласие и това отваря нова страница за мен. Очаквам Етър"да постигне целта си влизане в елита и това да е окончателният резултат от сезона. От себе си очаквам да направя добри игри с виолетовия екип, да побеждаваме и да помогна на отбора да изпълни целите си", заяви след подписването на договора Емануил Личев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини