Сега всичко зависи от Стойчо Младенов и неговите футболисти

Сега всичко зависи от Стойчо Младенов и неговите футболисти

Topsport.bg

14-12-2021, 10:45

Така нареченият хегемон в българския футбол, национална кауза и какво ли още не - Лудогорец, вчера беше разкъсан на пет от Пирин в Разград. От предпоследния в класирането на efbet Лига... Падението на "зелените" от Делиормана затвърди фактите. А те са, че през този сезон Лудогорец не е нищо особено. Често пъти се губят футболните му аргументи. И, колкото Станислав Генчев да опитва да неглижира здравия пердах от "орлетата", той ще кънти в историята. Футболистите му ни напомниха на юношите на Миньор, срещу който се изправи Лудогорец преди години, в онзи скандален мач.

С много бивши играчи на ЦСКА, Пирин прати шампиона в калта и даде надежда на "армейците" за така жадуваната от тях титла №32. В момента Лудогорец води на "червените" с 6 точки и има мач повече. Футболната година в България завършва с дерби ЦСКА - Лудогорец на "Армията", на 20 декември. Така всичко зависи от Стойчо Младенов и неговите футболисти. Те отново държат съдбата си в ръце. Победят ли Арда и разградчани, вземат ли си отложения мач срещу Локомотив (София), каквото и да направят "зелените" срещу тима от Кърджали, точките им с ЦСКА ще бъдат равни. И сезонът започва отначало.

Много пъти сме обръщали внимание на страничните фактори, които често са в полза на Лудогорец и срещу ЦСКА. Не спира да ги коментира и Младенов - съдии, програма, какво ли не... Но сега е времето да бъде сложен край на приказките и да се премине към действия. Да, точно на терена! Щом Пирин може да е толкова смел срещу Лудогорец, и то в Разград - с куп ветерани, защо ЦСКА да не може у дома? На 20 декември трябва да се търси само и единствено пълен успех. Без сметки, дефанзивни тактики, изчакване... Атака от първата минута, преса и доказване. Нека ЦСКА докаже, че е по-добър от съперника си. Този мач може да даде сериозен наклон на титлата. Естествено, при положение, че преди това бъде победен и Арда. ЦСКА има отлични играчи и те също трябва да разберат какъв шанс им се открива.

Още два фактора са от значение за евентуалната "червена" победа. Първият е публиката. Именно домакинството на Лудогорец ще е първа за ЦСКА след силното интервю, дадено от собственика Гриша Ганчев. Сега ще се види колко обединени са цесекарите. Независимо от време, ден и час, феновете трябва да бъдат на "Армията" и да са хиляди. Там ли са, покажат ли любовта си така, както само те могат, ще бъде притъпено значението на другия фактор. Да, той винаги е един - съдиите. Дано главен рефер отново не е някой измежду Кабаков и Попов. Които и през този сезон показват, че е по-добре да не свирят мачове на ЦСКА. Кабаков не изгони Клод Гонсалвеш по време на мача Лудогорец - ЦСКА в Разград, а имаше основание да го направи два пъти. Попов пък не пропуска мач, в който да покаже картон на Жеферсон - жълт, червен, всякакъв... А това е най-малкото. Който и да е съдия, със сигурност ще му е много по-трудно "да си развява коня", ако публиката на ЦСКА е многохилядна. Тя няма да позволи евентуални гаври.

Очакват ни още 3 мача в първенството до края на годината, които приковават зрителския интерес и могат да повлияят много в борбата за титлата. И, ако до вчера отявлен фаворит отново беше "хегемонът",  от днес не е така. Но, за да бъде фаворит ЦСКА, трябва да го покаже на терена. Днес на "Армията" влизат във финалните 7 дни, в които думите трябва да са възможно най-малко, а делата напълно красноречиви. Че титлата може, трябва и най-накрая ще се завърне в музея на клуба.

Източник: Topsport.bg

Последни новини