Сензациите в пресата: Акрапович с максимум една промяна в четвъртък, Тунчев не пипа състава за Левски

Сензациите в пресата: Акрапович с максимум една промяна в четвъртък, Тунчев не пипа състава за Левски

Novsport

01-12-2020, 08:59

Сензациите в спортната преса от днес, вторник, 01.12.2020 година:

„Тема спорт“: Бруно прави не повече от една промяна в четвъртък

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович няма да прави сериозни промени по състава за мача с ЧФР Клуж спрямо двубоя с ФК ЦСКА 1948 Сф. Босненецът е останал доволен от представянето на титулярната си единайсеторка при успеха с 2:0 над новака за първенство и срещу румънците може да прибегне до максимум една рокада. Сред стартовите 11 в Клуж-Напока е възможно да попадне дефанзивният халф Жеферсон. Бразилецът вече е напълно възстановен от разтежението, което го измъчваше и не му позволи да играе срещу Йънг Бойс миналия четвъртък, а в неделя се появи като резерва в заключителните 10 минути от срещата. От групата за Румъния отпада Пламен Гълъбов, който получи контузия преди срещата с швейцарците и дори ходи на процедури в Белград при лечителката Мариана. Триото централни защитници отново ще бъде Антов, Матей и Занев, а като уинг-бекове пак ще действат Мазику вляво и Синклеър вдясно.

„Мач Телеграф“: Локо (Пд) напира за двама от Етър

Локо (Пд) вече работи по зимната си селекция. Спортният директор Георги Иванов и треньорският щаб ще спазят заръката на собственика Христо Крушарски да привличат предимно млади български играчи. Челните места в списъка на Александър Тунчев са заети от двама футболисти на Етър. Те бяха набелязани още преди напускането на Бруно Акрапович, но босненецът като цяло залагаше предимно на чужденци, които тестваше дори в хода на сезона. „Черно-белите“ вече са стартирали офанзива, за да могат да вземат нападателя Преслав Боруков. Юношата на Левски, който още като дете замина за Англия и израстна изключително с екипа на Шефилд Уензди, е сред откритията на първенството този сезон. Преди този кръг таранът имаше на сметката си четири гола и една асистенция за „болярите“. Другият искан от „смърфовете“ е навършилият наскоро 17 години талант Стелиян Добрев. Той е роден през 2003 г. и започва да тренира във Видима-Раковски. От сезон 2014/2015 е в школата на Етър. Играе като дефанзивен халф и централен защитник в различните гарнитури на клуба. През 2018 г. Стелиян Добрев стана носител на Наградата „Трифон Иванов”, учредена от Община Велико Търново. Добрев привлече вниманието върху себе си през тази година. Той дебютира в мач срещу Лудогорец на 2$ февруари, а от тогава записа още 16 мача за великотърновския клуб. Стелиян вече стигна и до първото си попадение в елита. Той се разписа при загубата от Берое с 2:3 на „Ивайло“, а преди това се бе отчел с асистенция точно за Боруков. Именно в тази среща и той е хванал окото на Тунчев и колегите му в щаба на Локо (Пд). От Етър със сигурност ще искат трансферна сума за своите футболисти и това към момента е сериозна пречка пред евентуална сделка. Успеят ли да разтрогнат, от Локо със сигурност могат да им предложат далеч по-добри условия.

„Тема спорт“: „Сините“ в лабиринт часове преди Локо Пд

От Левски са търсили комуникация с медицинските щабове в държавата и съответните институции, от които зависи да бъде разрешено на футболисти под 18-години да тренират и играят. Според последните мерки организирани спортни занимания могат да водят само състезатели на и над тази възраст. А Левски разчита на Марин Петков и други млади играчи да попълнят групата, а защо не и да са в стартовия състав на Славиша Стоянович за мача с Локо Пловдив. Самият треньор на Левски е в тотален лабиринт как да направи състава си за утрешния двубой. До последно няма е ясно кои от излезлите от 14-дневна карантина играчи ще минат повторни тестове за коронавирус и кои ще имат отрицателен резултат. Със сигурност двубоя пропуска последният диагностицира положително Станислав Иванов. Очаква се той, както и контузеният Андриан Краев да са на линия за гостуването на Царско село на 12 декември. На "Герена" очакват, че теренът ще бъде годен за игра до началото на мача с Локо Пловдив, ако снеговалежът над София спре днес, каквито са очакванията. Тревното игрище има отоплителна система, която при по-добри финансови времена се включваше един ден преди бялата покривка, според прогнозите на синоптиците. Сега обаче това е трудно изпълнимо, тъй като само за няколко дни консумацията на топлинна енергия на терена гълта над 10 хиляди лева. А касата на "Герена" е празна, като тази е поредната седмица, която би трябвало да завърши с подписването на спонсорски договор. И така вече 3 месеца.

„Мач Телеграф“: Крушарски не дава да пипат Муслимович

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски е бил категоричен, че няма да се разделя с Кенан Муслимович. Босненецът с австрийски паспорт бе привлечен на „Лаута“ със съдействието на бизнесмена и въпреки че не успява да се покаже като достоен за по-сериозно място в състава продължава да бъде толериран. На „Лаута“ вече е решено, че през зимата ще си тръгнат Валентино Пулиезе и Филип Михалевич. Спортно-техническият щаб е склонен да се лиши от Муслимович, но лично босът е казал, че той ще остане. До момента през сезона той ще бъде запомнен единствено с фрапантния пропуск, който направи в края на мача с Арда на „Лаута“ (0:0).

„Тема спорт“: Лудогорец ще играе с 4-2-3-1 в Белгия

След като промяната на схемата на игра на Лудогорец не даде нужния резултат като представяне срещу Тотнъм и Ботев (Вр), за гостуването на Антверпен в четвъртък треньорът на шампионите Станислав Генчев ще заложи на обичайната за „орлите“ 4-2-3-1. За този мач треньорът ще използва и двамата си вътрешни халфове -Абел Анисе и Стефан Баджи, докато логично в защита ще играят четирима. Сигурно е, че бекове ще бъдат Жордан Икоко, който демонстрира отлична форма напоследък, както и Антон Недялков. При централните защитници обаче има дилеми пред Станислав Генчев, като той ще избира измежду цели петима футболисти - Жосуе Са, Козмин Моци, Георги Терзиев, Оливие Вердон и Драгош Григоре. 

„Мач Телеграф“: Монтана иска Великов и 5-има от Кариана след закриването

Треньорът на Кариана Веселин Великов най-вероятно ще поеме Монтана от януари, научи „Мач Телеграф“. Поне такова е желанието на шефовете на „Огоста“. Припомняме, че специалистът, който направи чудеса в Дунав (Русе), ще остане без работа след Нова година. Причината - ръководството от Ерден, който по ирония на съдбата е лидер на класирането във втория ни ешелон, реши да закрие тима. На „Огоста“ останаха без наставник, след като Никола Спасов почина, след като се зарази с COVID-19. В Монтана се готвят да вземат и петима футболисти на Ерден по време на зимната пауза. Един от тях 100% ще бъде младокът Владислав Цеков - Каската, който играе силно за Кариана от началото на кампанията. Той е собственост на Монтана и е при лидерите във Втора лига като преотстъпен. Останалите от Ерден, които вероятно ще акостират в „Огоста“, са Николай Дичев, Евгени Игнатов - Бамзе, Борислав Дамянов и Емануил Личев. Още от едно място се носят слухове, че има интерес към Веселин Великов. Това е Ботев (Пд), където властва треньорска криза, след като Ферарио Спасов хвърли оставка.

„Тема спорт“: Тунчев пак няма да пипа състава

Александър Тунчев отново няма да пипа състава на Локомотив Пловдив и ще заложи на 11-те, победили Ботев в дербито, и за утрешното гостуване на Левски. Новият старши треньор на черно-белите пуска хората и залага на схемата, на която разчиташе Бруно Акрапович. Така бе срещу канарчетата, както и преди това с ФК ЦСКА 1948 Сф. Добрата новина за Тунчев е, че в тима няма контузени или наказани след Битката за Пловдив. Реално младият наставник няма и кой знае какъв по-сериозен избор по отношение на стартовия състав. Евентуалните рокади са сведени до минимум. Основната причина е ограниченият ресурс. Затова и Тунчев ще иска да подсили тима си през зимата с поне 4-5 нови попълнения. Малко преди напускането на Акрапович босът на Локо Христо Крушарски изгони Анте Аралица. Друг хърватин, Йосип Томашевич, бе продаден в Гърция в края на трансферния прозорец в началото на октомври.

Източник: Novsport

Последни новини