Сензациите в пресата: Арда взима халф на Витоша, Кръстев ходил и на проби в Леверкузен

Сензациите в пресата: Арда взима халф на Витоша, Кръстев ходил и на проби в Леверкузен

Novsport

26-06-2020, 09:48

Сензациите в родната преса на 26 юни, петък, 2020 година:

Тема Спорт: Арда взима халф на Витоша

Арда проявява сериозен интерес към младия халф на Витоша Бистрица Христо Иванов, разбра "Тема Спорт". След края на шампионата кърджалиици ще опитат да го привлекат в състава си. Той е юноша на Черно море. От тази кампания постепенно се утвърждава в редиците на тигрите. Иванов обаче има договор с Витоша Бистрица за още два сезона. И въпреки че тимът вече е изпаднал от елита, то ще трябва да получи нещо в замяна, за да го пусне в Арда.

Както е известно, треньорът на кърджалиици Николай Киров иска да изгради боеспособен състав от българи за следващата кампания. Той вече привлече един играч от бистричани. Договор с клуба подписа младежкият национал Лъчезар Котев (22 г.). В последните 4 сезона той неизменно играеше за Витоша.

Арда пък се готви за домакинството си на Ботев Пловдив в поредния двубой от Група Б на втората осмица. Мачът е в понеделник, 29 юни, от 21:00 часа на "Лаута". При успех кърджалиици ще изпреварят противника си и ще оглавят класирането. Това означава, че ще избегнат сблъсък с Черно море в първата пресявка по пътя за седмото място и баража за Лига Европа. А ще мерят сили с Царско село или Етър.

Кърджалиици вече си осигуриха оставането в елита. През седмицата те се разделиха с още трима футболисти. От клуба бяха освободени вратарят Николай Банков, халфът Румян Ховсепян и офанзивният играч Лукас Мартинс.

Тема Спорт: Диян Димов и Христов притесниха щаба на Дунав

Треньорът на Дунав Людмил Киров може да има сериозни проблеми по окомплектоването на състава за домакинството на Ботев Враца. Двубоят на градския стадион в Русе е в понеделник, 29 юни, от 18:45 часа и ще бъде предаван пряко по Нова спорт. Под сериозна въпросителна за сблъсъка са капитанът Диян Димов и нападателят Стефан Христов. Те са с контузии. Димов, който е ползван както в халфовата линия, така и в центъра на защитата, е получил травма в глезена на тренировка. Играчът дори е пътувал за прегледи в Разград при лекарския щаб на Лудогорец. От там са обяснили, че контузията може и да е сериозна и да става въпрос за увреждане на връзки или капсула. Днес предстоят нови изследвания.

Проблеми с коляното пък тормозят Стефан Христов. Русенци се надяват да могат да го ползват в понеделник. В момента Дунав е последен в група Б на втората осмица, но е с равни точки с Ботев Bp. Затова и успехът е много важен по пътя към оставане в елита.

Тема Спорт: Пирин Бл отхвърлил сина на Акрапович

Синът на треньора на Локомотив Пловдив Бруно Акарапо-вич - Аарон, е изкарал няколко дни на проби в Пирин Благоевград, пише pirinsport.com. Той е взел участие и в двустранна игра, но не е успял да си заслужи договор. Вместо него за този пост е бил предпочетен Архан Исуф, който е юноша на Локо Пд.

Юношата на смърфовете е роден през 1999 година и ще може да бъде ползван като играч до 21 г..

26-годишният Аарон Акрапович действа като ляв защитник. Сега тренира в Локо Пд. Наследникът на Бруно е от първия му брак и макар да е роден във Волфсбург, има италиански паспорт, тъй като майка му е италианка. Той е юноша на Реджина и има 12 мача за националния отбор на Италия до 17 години. Впоследствие обаче играе в тимове от долните дивизии на Ботуша.

Тема Спорт: Филип Кръстев ходил и на проби в Леверкузен

Младата звезда на  Славия Филип Кръстев е ходил на проби в няколко клуба, сред които немският Байер Леверкузен. Това разкри президентът на белите Венци Стефанов и за пореден път атакува  мениджъра Николай Жейнов, който е сключил договор с Кръстев.

"Голяма част от родителите попадат в лапите на различни псевдомениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове. Едно е да бъдещ футболист на Манчестър Сити, друго е да си на Байер Леверкузен. Да водиш младите на проби е стресова обстановка за тях", каза Стефанов.

Президентът на Славия разкри и че имало странни клаузи в контракта с Манчестър Сити за първокласно зъболечение и покриване на разходите за самолетни билети.

"Сити много държаха още сега Филип да отиде там (в белгийския Ломел под наем), за да може да го подготвят, Филип искаше да остане тук още една година, спряхме се на 6 месеца", допълни Стефанов.

"Едно от нещата, които впечатлиха хората в Сити, е перфектният английски на Кръстев", заяви още Венци по темата.

Източник: Novsport

Последни новини