Сензациите в пресата: Арда заяви своя стадион за Европа

Сензациите в пресата: Арда заяви своя стадион за Европа

Novsport

26-03-2021, 08:33

 Всичко най-интересно от родния спортен печат днес:

Тема Спорт: Получихме вторите най-бързи три гола в историята

Швейцария ни вкара три гола до 13-та минута. Националния отбор обаче има и по-срамно изживяване, при това не в квалификации, а на финали на световно първенство - това в Чили през 1962 година. Тогава губим от Унгария с 1:6, а маджарите повеждат с 3:0 още лсед 8 минути игра. В 12-та авансът им вече е 4:0, но след това връщат педала на газта. Последното попадение в мрежата ни пада в 70-та минута. 

Тема Спорт: Тестват ВАР на "Герена" срещу Лудогорец

На 18 април, неделя, за първи път ше бъде използвана системата ВАР на стадион "Георги Аспарухов". Това ще се случи на двубоя Левски - Лудогорец, който започва в 20:30ч. Главният съдия обаче няма да може да прибегне към услугите на видео асистент арбитъра, защото ползването му ще е тестово. Както е известно, системата ще заработи в плейофите на първенството. Тя обаче ще бъде на разположение само за срещите от първата шестица - сините може да не попаднат в нея. 

На още един мач на Левски от редовния сезон ще има ВАР. Това е гостуването на Черно море, Двубоят е на "Тича" на 11 април, неделя, от 19:45ч.

Тема Спорт: Арда заяви своя стадион за Европа

Арда (Кърджали) ще подаде до дни документи за евролиценз. Срокът е 31 март. Както е известно, кърджалийци са на полуфинал за Купата на България и гонят място в тройката в първенството. "Сините" все още са в играта за квота за новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. В клуба не се притесняват, че няма да получат лиценз, тъй като са изрядни финансово. Нямат опасения и за стадиона. Ръководството е подготвило да заяви в документите свето съоръжение "Арена Арда". На стадиона бе направен голям ремонт - бе сменено тревното покритие, поставено осветление и още куп подобрения. В клуба са уверени, че ще получат "да" от УЕФА за съоръжението си, след като такъв отговор има Локомотив (Пловдив), на когото бе позволено да приеме на "Лаута" дори Тотнъм. 

В същото време стана ясно, че кърджалийци не възнамеряват да правят мащабна селекция през лятото. Основната причина е, че Николай Киров ще може да разчита на трима играчи, които не можеше да използва по една или друга причина. След контузии се очаква в игра да се върнат защитниците Петко Ганев и Стойчо Атанасов. През зимата пък бе подписан предварителен договор със Светослав Ковачев. През есента той игра под наем в Арда от Лудогорец. Той ще дойде като свободен агент. 

Източник: Novsport

Последни новини