Сензациите в пресата: Белгийци изкушават Здравко Димитров за трансфер

Сензациите в пресата: Белгийци изкушават Здравко Димитров за трансфер

Novsport

27-03-2021, 08:00

 Всичко най-интересно от днешната спортна преса:

Тема Спорт: Кайседо вече ще бие дузпите в ЦСКА

Жорди Кайседо ще бъде първи избор за изпълнител на дузпи в предстоящите мачове на ЦСКА. Еквадорецът отбеляза от бялата точка срещу Ботев (Враца) в Купата на България, когато червените победиха с 4:0, а той реализира хеттрик. В последните години армейците страдат от липса на изявен дузпаджия. Първоначално в тази роля бе преминалият в Ростов Али Соу. Гамбиецът пропусна от 11-те метра в решителен за титлата мач с Лудогорец и във финала за купата срещу Локомотив (Пловдив) миналата година. След това в грешници се превърнаха Тиаго Родригес и Георги Йомов. Първият не успя да вкара в мача срещу Левски през есента, а упражнението повтори и бившият играч на Славия срещу Етър преди две седмици. 

Мач Телеграф: Белгийци примамват Здравко Димитров

22-годишното крило на Левски Здравко Димитров може да продължи кариерата си в клуб от елита на Белгия. Два отбора от страната са си заплюли бързака и ще наблюдават изявите му до края на сезона преди да преценят дали да го привлекат. Той го е впечатлил с изявите си в младежкия национален отбор още през есента. Димитров записа 5 мача за отбора до 21 години, воден от Александър Димитров, в които вкара много красив гол при гостуването на Полша (1:1). Успоредно с това той стигна и до дебют за мъжкия национален отбор при успеха с 3:0 на Гибралтар в контрола. През този сезон за Левски има 21 мача във всички турнири, в които е обелязал 2 гола и е дал 2 асистенции. В последния двубой на "сините" срещу Славия (1:0) Здравко Димитров удари две греди. Хората, гледали крилото, са напълно наясно с неговия потенциал и знаят, че той може да се развие. Проблем при 22-годишния футболист е непостоянството. Бившият играч на Септември (София) ще бъде гледан в още някои мачове до края на сезона. 

Тема Спорт: Етър вече има сателит

Етър и четвъртодивизионният Ботев Дебелец започват съвместна работа в юношеските си школи, а идеята е да се изграждат кадри за първия отбор на Етър. "Ще бъде изградена обща методика за работа на треньорите. Преди година направихме първата крачка за обединяване на работата на футболните среди, като предложихме партньорство на СК Болярчетата и това дава резултати. Сега вече трите школи ще изградим една работеща система, която да е от полза на играта", заяви председателят на УС на Етър Деан Куздов. "Имаме партньорство с Манчестър Юнайтед, които ни финансираха и поддържаме контакти, ще опитаме да потърсим тяхната методика. Имаме такъв разговор и с Аякс чрез техен скаут, от които също ще търсим методика", обяви президентът на Ботев Дебелец Георги Недев. 

Източник: Novsport

Последни новини