Сензациите в пресата: Берое подкрепя Петър Величков за президент на БФС

Сензациите в пресата: Берое подкрепя Петър Величков за президент на БФС

Novsport

22-10-2020, 07:54

Сензациите в пресата за днешния ден: 

"Тема Спорт": ЦСКА гони рекорд от сезон 1988/89

С победа днес ЦСКА ще нареди 5 поредни победи в евротурнирите. Армейците вече са правили това през сезон 1988/89 във вече несъществуващия турнир за Купата на носителите на национални купи.

Тогава на 1/16-финалите ЦСКА бие словашкия Интер Братислава с 3:2 (гост) и 5:0 (домакин), в следващата фаза подчинява гръцкия гранд Панатинайкос (2:0 д.) и 1:0 (г.), а на 1/4-финалите бие нидерландския Рода у дома с 2:1. Български отбор никога не е играл срещу ЧфР Клуж в евротурнирите.

През сезон 2019/20 румънците записаха рекордните за тях 16 мача на континенталната сцена. Те стартираха от пресявките в Шампионската лига и достигнаха до 1/16-финалите в Лига Европа, където бяха елиминирани от бъдещия носител на трофея Севиля. През миналия сезон ЧфР Клуж постигна 12 точки в групата си в ЛЕ и финишира зад Селтик, но пред Лацио и Рен. ЧфР Клуж не е допуснал гол в трите си последни визити в евротурнирите.

Крилото на ЦСКА Адалберто Пеняранда и нападателят на ЧфР Клуж Марио Рондон са били съотборници в националната селекция на Венецуела .

"Tема Спорт": Берое ще подкрепи Петър Величков за президент на БФС

Ръководството на Берое ще подкрепи Петър Величков в битката му за президентския пост на БфС. Както е известно, членът на Изпълкома възнамерява да се кандидатира в тандем с Димитър Бербатов, който във вторник пред Дарик радио не отрече това и добави, че двамата често са говорили за проблемите в българския футбол и имали допирни точки по редица въпроси.

Нещо повече, заралии дори обмислят лично да издигнат кандидатурата на доскорошния бос в петролна компания. В момента Петър Величков е в Австрия, като се очаква да се завърне у нас в началото на ноември. Тогава той и Бербатов планират да дадат пресконференция и публично ще обявят намерението си да се явяват

Петър Величков е близък с ръководството на Берое и често е помагал на старозагорци. Той самият е от региона. До момента официално намеренията си да атакуват шефското място в БфС са предявили Христо Порточанов, който ще бъде издигнат от Септември Симитли, и босът на Марица Пловдив Христо Христов.

Във вторник стана ясно името и на още един кандидат. Това е адвокат Ивайло Ивков, който ще бъде издигнат от Левски. Той е син на синята легенда Кирил Ивков. Очаква се това да се случи през следващата седмица.

Ивков е член на правната комисия към УЕфА.

Източник: Novsport

Последни новини