Сензациите в пресата: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец, операция сваля цената на Холмар

Сензациите в пресата: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец, операция сваля цената на Холмар

Novsport

30-06-2020, 09:19

Сензациите в родната преса на 30 юни, вторник, 2020 година:

Тема Спорт: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец

Бившият треньор на Лудогорец - Пауло Аутуори, иска да вземе двама играчи от Разград в новия си тим Ботафого. Местните медии обявиха, че от клуба вече са изпратили официални оферти за привличането на централния защитник Рафаел Форстър, както и на десния бек Сисиньо.

Най-голямата нужда на Аутуори е да подсили средата на отбраната. А преговорите за правата на 29-годишния Форстър засега не вървят гладко. Затова и треньорът има вариант с друг човек за тази зона. "По настояване на Пауло Аутуори Ботафого продължава да бъде активен на трансферния пазар. Аржентинският защитник Жоел Карли си тръгва, но вече е намерен негов заместник. Бордът на директорите отправи официално предложение за закупуването на Рафаел Форстър от Лудгорец - отбор, който Аутуори ръководи през 2018-а година. Треньорът е убеден, че Форстър ще му свърши работа, защото играе с левия крак. Засега разговорите не са лесни, защото той има контракт с българите за още една година", пишат в латиноамериканската страна.

През този сезон Форстър има 8 шампионатни мача, като напоследък не попада в плановете на Павел Върба, който разчита най-много на Драгош Григоре и Георги Терзиев в центъра на отбраната.

Наред с това от Ботафого са осъществили контакт и с агентите на Сисиньо. Те са уведомили клуба, че десният бек има договор за още 2 години с разградчани. Но той няма нищо против при разбирателство между двете ръководства да премине под наем в бразилския тим. Очаква се развръзка по преговорите да има до дни.

Тема Спорт: Испански спец си тръгва от Лудогорец

Испанският кондиционен треньор Иван Диас Инфантес напуска Лудогорец. Той ще се завърне в родината си след края на сезона и най-вероятно ще започне работа в бившия си клуб Атлетико Мадрид. С дюшекчиите той е ставал шампион на Испания, вдигал е и Лига Европа.

"Атлетико е моят дом. Постигнах толкова много в професията благодарение на клуба", заяви Диас пред ASG.

Той разкрива, че от Лудогорец са му предложили "доживотен договор", но раждането на сина му Уго е променило приоритетите му. Затова и предстои раздяла между двете страни и завръщането на испанеца в родината му.

В същото време 35-годишният Моци заяви, че ще играе още два сезона за орлите. "За мен това е осма титла с Лудогорец. Важно е да ходя на тренировка с удоволствие. Имам договор за още две години и възнамерявам да го изпълня. Помагам на отбора, доколкото мога", каза румънецът пред медиите в родината си.

Тема Спорт: Операция сваля цената на Холмар

В Левски са силно притеснени от състоянието на Холмар Ейолфсон. От доста мачове насам исландският защитник играе с контузия. Мачът със Славия ще бъде последен за него през кампанията. През следващата седмица централният защитник ще трябва да се оперира. Той има херния, която го измъчва през пролетта. Лягането под ножа е много лоша новина за ръководството на Левски. На "Герена" разчитат с трансфер на бранителя да вържат част от бюджета за следващия сезон. Холмар е най-скъпоплатеният играч на сините. И той със сигурност няма да остане в Левски през следващия сезон, въпреки че има действащ договора. Причината е, че клубът няма как да си позволи да продължи да плаща месечното му възнаграждение, което е в размер на над 30 хиляди евро.

За домакинството на Славия, което е в събота, 4 юли, от 18:00 часа, на линия най-вероятно ще бъде Станислав Иванов. Нападателят пропусна визитата на Берое срещу контузия. В предишните мачове той играеше на инжекции.

Меридиан мач: Комшии решават за Карагарен след сряда

Пратеници на няколко турски клуба, сред които са и родни агенти с позиции в югоизточната ни съседка, ще следят специално изявите на Бирсент Карагарен по време на утрешния финал за Купата на България. От представянето на проектонационала, който и след рестарта на сезона е сред водещите фигури в състава на Бруно Акрапович, до голяма степен ще се зависи кога подготвяният негов трансфер ще се случи. В Турция вече писаха, че Акхисарспор и Хатайспор проявяват много сериозен интерес към говорещия турски език асеновградчанин, но и други от места са отправили запитвания към ръководството на Локо (Пд). Собственикът Христо Крушарски наскоро призна пред „Меридиан Мач", че не му се иска да се разделя със своите любимци Карагарен и Умарбаев.

Меридиан мач: В Камбюр се облизват за пай от Робърта

Изявите на Найджъл Робърта в Левски не остават незабелязани в родната му Нидерландия. Двата гола, с които повали Берое, бяха приети с похвали най-вече от феновете на Камбюр. Робърта дойде на „Герена" от този тим през миналото лято. Той подписа в навечерието на гостуването на АЕК Ларнака. Сега запалянковците се надяват, че в Леоварден ще пристигне сериозна сума, ако Робърта бъде продаден. А според тях той едва ли ще остане в София, след като към него има доста сериозен интерес от чужди клубове. Смята се, че пръв на пистата е Легия (Варшава). Поляците искат да направят тандем в атака между Робърта и Швиерчок. „Дано сме си запазили сериозен процент при следваща продажба", надяват се феновете на Камбюр. „Може и да не получим нищо, Левски е зле финансово и може да си тръгне без пари", опасяват се обаче други.

Източник: Novsport

Последни новини