Сензациите в пресата: Ботев Пд се разминава със защитник, Лудогорец чака още нови

Сензациите в пресата: Ботев Пд се разминава със защитник, Лудогорец чака още нови

Novsport

31-07-2020, 08:57

Сензациите в родната преса на 31 юли, петък, 2020 година:

Меридиан мач: Ще има още нови в Лудогорец до дни

Селекцията в Лудогорец няма да приключи с привличането на Бърнард Текпетей. Ако се вярва на думите на треньора Павел Върба, до края на тази седмица трябва да бъдат представени двама нови. Единият е Текпетей, а другият явно е много близо до подписване на своя договор.

Медиите в Румъния свързваха „орлите" с един от голмайсторите на местното първен ство Габриел Янку. По информация на „Меридиан Мач" обаче от Разград не са мислили за трансфер на тарана на Вииторул. Почти сигурно обаче следващият нов ще бъде атакуващ футболист.

Меридиан мач: Локо Пд чака картотека на хърватин

Одобреният от Бруно Акрапович за второ лятно попълнение хърватин Филип Михалевич може да получи шанс за дебют още в неделя От Локо не са обявили официално трансфера, но вече се работи по оформянето на документите. Желанието на спортно-техническия щаб е 19-годишният десен халф-бек да получи картотека от БФС и да може да бъде използван срещу Лудогорец в битката за Суперкупата. Юношата на Динамо Загреб носи същото име като бившия нападател на „смърфовете" който вкара единствения гол за успеха с 1:0 в Разргад в началото на август 2018 г.

Тема Спорт: Защитник се разминава с Ботев Пд

Смятаният за сигурен нов в Ботев Пловдив конгоански защитник Клевид Дикамона почти сигурно няма да дойде в България. Причината - разминавания при преговорите с канарчетата.

"България? Не, нямам намерение да пътувам за там в скоро време. Нямам купен или резервиран билет. Истината е, че чрез моят адвокат и мениджър получиха една оферта от Ботев, но не съм приемал нищо и няма как да я приема в този вид. С парите всичко е точно. Разминаванията са от друго естество. Като условия, продължителност на контракта", разкри бранителят пред в. "Марица". За последно той е бил част от шотландския Хартс.

"Не съм разговарял с Фериборе Доре, не зная откъде имате такава информация. Казвам ви, не съм получавал втора оферта от Ботев. Ако получа и нещата ме устройват, ще разговарям първо със семейството си. След това ще звънна и на Фериборе да разуча за какъв клуб става въпрос. Затова ви и казвам. В момента съм си в Париж и нямам резервиран билет за полет за България", каза Дикамона.

В същото време ръководството на Ботев Пловдив поднови договора на младока Станислав Работов. Един от най-големите таланти на канарчетата сложи подписа си върху дългосрочен договор с пловдивчани. Настоящият изтичаше през зимата на 2022 година. Новият контракт е за още два сезона -до лятото на 2024 година.

Станислав Работов е роден през 2002 година и е продукт на жълто-черната школа. Бранителят бе наложен в титулярния състав от Ферарио Спасов и до момента има 14 мача с екипа на пловдивчани.

Меридиан мач: Бруно се отказа от Клапан и Акинсола

Треньорът на Локо (Пд) Бруно Акрапович няма да разчита повече [на две от зимните попълнения Миховил Клапан и Акинсола Акиниеми, които не оправдаха очакванията и не положиха усилия, за да се утвърдят в състава. Те не са картотекирани за новия сезон и няма да пътуват за Разград, където в неделя ще се играе мачът за Суперкупата срещу шампиона Лудогорец. От ръководството обаче продължават да водят преговори с тях за разтрогването на контрактите им.

От зимната селекция за титулярно място се пребори само Лукас Салинас. Пръв бе освободен Мирза Хасанбегович, а фигурант е Кенан Муслимович. На този етап заради изявите си в последните два мача и най-вече при победата срещу Левски на „Герена" още шанс ще получи Валентино Пулиезе. Швейцарецът свиква с методите на работа в Локо и ще бъде ползван като алтернатива в средата на терена, където титуляри са Петър Витанов, Парвиз Умарбаев и споменатият Салинас.

Източник: Novsport

Последни новини