Сензациите в пресата: Бразилец смени Арда с Кариана

Сензациите в пресата: Бразилец смени Арда с Кариана

Novsport

27-06-2020, 08:18

Тема Спорт: Бразилец смени Арда с Кариана

Освободеният през седмицата от Арда Лукас Мартинс не стоя много без отбор. Бразилското крило премина във втородивизионния Кариана Ерден. Двете страни се разбраханабързо и Мартинс сложи подпис под договор за 2 години. Фланговият нападател вече започна подготовка с новите си съотборници. 

Мартинс е бил представляван в преговорите от Кузман Маринков - бивш изпълнителен директор на Локомотив Пловдив. У нас той рекламира бразилската школа Кампо Гранде. Именно неин възпитаник е Мартинс. По всяка вероятност между импресариото и тима от Ерден ще има тясно сътрудничество оттук насетне и няма да е изненада и други бразилски играчи да акостират в тима през зимата. 

Лукас Мартинс игра в Арда и през сезон 2018/19 и помогна на крджалийци да спечелят промоция за елита. Във втория ни ешелон крилото записа 13 мача, в които отбеляза 1 гол. Той обаче не успя да се представи на ниво през тази кампания. Бе на терена в 11 срещи от първенството, в които престоя на терена само 365 минути, като не реализира попадение. 

Тема Спорт: Павлов подписа в Нафтата на 1 юли

Бившият футболист на ЦСКА и Левски Викторио Павлов призна, че ще поеме Нефтохимик. "Договорката е факт, а договор ще имам на първи юли. Той ще е за една плюс една години. Разбрал съм се с ръководството, остава да търсим футболисти. Започнахме подготовка в понеделник (29 юни), но сме закъснели и ще трябва да наваксваме. Ще ми помага Николай Кръстев. Той е легенда на Нефтохимик, познава обстановката и получих добри отзиви за работата му. Другият човек, който ще ми помага е Петко Медведцки. Той ще е и спортен директор. Ще се опитаме до края на годината да направим отбор, да го обиграем, а след това да бъдем колкото се може по-напред в класирането. Ръководството показва до момента, че е сериозно, и желанието е до 2-3 години Нефтохимик отново да се върне в елита. Започваме работа от нулата. Да търсим футболисти, ще разчитаме на помощ от клубовете в елита, които да ни пратят играчи, които да обиграваме", каза Павлов пред БНР.

Източник: Novsport

Последни новини