Сензациите в пресата: БФС непреклонен за младок от Левски, бавят заплатите в Локо Пд

Сензациите в пресата: БФС непреклонен за младок от Левски, бавят заплатите в Локо Пд

Novsport

05-12-2020, 08:10

 "Тема спорт": БФС остава непреклонен за младок от Левски 

От БФС и министерството на спорта не отговориха положително на Левски дали може да използва в двубоя с Арда нападателя Марин Петков. Той все още няма навършени 18 години и според разпоредбите за борба с коронавирус няма право да участва в мачовете на тима. 

Левски обаче има не малко играчи, които попадат под ударите на рестрикциите, въпреки че имат професионални договори. Сините се надяваха на някакъв компромис, но вчера получиха негативен отговор.

Марин Петков през сезона има 4 мача в първенството и един за купата на България. Той бе взиман в първия състав от Петър Хубчев. След това бе харесан от Георги Тодоров. Славиша Стоянович също държи да разчита на младока. 

"Тема спорт": Бавят заплатите в Локо Пд

Финансовата криза се е отразила на Локомотив Пловдив. На играчи и треньори са били забавени заплатите. Черно-белите все още не са взели възнагражденията си за октомври. Това просрочване е нетипично за собственика Христо Крушарски и е породило притеснения на Лаута. 

Смърфовете се опасяват, че в скоро време заплатите може да станат и две. 

Отделно футболистите и спортно-техническия състав имат да взимат и някои премии. Според запознати част от бонусите са за спечелената Купа и Суперкупа на България.

Затрудненията във финансово ествество е възможно да се отразят и върху зимната селекция на отбора. На "Лаута" са категорични, че се нуждаят от поне 3-4 футболисти, които да засилят конкуренцията и да дадат по-голяма вариативност на треньора Александър Тунчев.

"Мач Телеграф": Сисиньо се завръща в игра

Българският национал Сисиньо ще се завърне в игра за утрешния мач със Славия. Той беше под карантина, след като даде положителна проба за коронавирус. "Много съм щастлив, че отново мога да правя това, което обичам. Бяха тежки дни, дни на страх, но с много вяра, че всичко ще свърши добре. Благодаря на Бог, че се възстанових. Не се отпускайте, пазете се", написа в социалните мрежи Сисиньо.

Той ще е титуляр и поради причината, че Жордан Икоко е контузен. Травмата на конгоанския бранител не е сериозна и той ще е извън игра десетина дни.

Източник: Novsport

Последни новини