Сензациите в пресата: БФС пита ФИФА за „вълците" в Локо (Пд)

Сензациите в пресата: БФС пита ФИФА за „вълците

Novsport

28-09-2019, 08:41

Най-интересните теми от българската преса днес, 28 септември:

„Меридиан мач”: БФС пита ФИФА за „вълците" в Локо (Пд)

Ситуацията с картотеките на последните две попълнения в Локо (Пд) - преотстъпените от Уулвърхемпън Силвен Десланд и Джордан Греъм бе отнесена до ФИФА. От Българския футболен съюз са изпратили документацията по случая с молба за становище от световната централа и до момента нямат отговор. Никой от международния отдел на централата не пожела да коментира казуса, но е ясно, че ако скоро няма развитие, от английския клуб може да потърсят финансова компенсация. От Локо са категорични, че са предоставили всичко необходимо навреме, но очевидно има детайли, които от БФС предпочитат на този етап да не разясняват. Надеждите са, че двамата ще получат служебни картотеки в противен случай вероятно ще се върнат на Острова.

„Тема спорт”: Джеси се ядосва, че не играе в САЩ

Крилото на ЦСКА Едвин Джеси, който е преотстъпен до края на годината в американския Далас, се оплака, че не получава шансове за изява. Ганаецът не е попадал в групата от средата на август във вече 5 поредни мача. А конкретна причина няма, тъй като Джеси не е контузен. До края на редовния сезон остават 2 срещи, а Далас се бори да се класира за плейофите, но все още е на ръба. Джеси говори за американското издание Pro Soccer, което излиза със заглавие: "Джеси трябваше да засили Далас към плейофите, а вместо това не играе изобщо".

Самият футболист казва: "Много е фрустриращо. Знам качествата си, моите съотборници също знаят какво мога. Очевидно дойдох тук, за да играя, а в момента не го правя. Работя здраво в тренировките и ако кажа, че не съм разочарован, ще излъжа. Истината е, че съм фрустриран", каза Джеси. Той има само 4 участия и 82 минути за Далас, откакто премина там в началото на юли.

"В началото трябваше да свикна с времето. В Тексас е доста топло, но вече се чувствам добре. Климатът беше основният проблем, иначе нямам проблем със стила на игра. Мисля, че имам нужда от шанс, това е всичко. Никой тук не може да ми каже, че не съм достатъчно добър, за да бъда сред 18-те или да играя. Просто имам нужда от възможност. Това е всичко", допълни Джеси.

Неговият  треньор Лучи Гонсалес обаче не дава индикации, че ганаецът ще играе: "Не е лесно да дойдеш по средата на сезона и веднага да окажеш влияние. Джеси има много добро сърце и отлична връзка с футболистите. Трябва да продължи да се бори и от него зависи да е готов. Той има талант и е привлечен в Далас Това е футболът - гарантирано, възможностите трябва да се завоюват. Знам, че Джеси е фокусиран върху това да си изработи своя шанс", заяви треньорът на Далас.

„Меридиан мач”: Феро ще лекува раните на Ботев

Въпреки трудната победа в турнира за Купата на България срещу Миньор (Перник) треньорът на Ботев (Пд) Желко Петрович не може да е спокоен за бъдещето си в клуба. Заради слабото представяне в първенството от началото на сезона черногорецът е застрашен от уволнение при нова издънка на тима. В клуба се коментира, че ще е по-добре директорът на школата Ферарио Спасов да застане начело на отбора, за да стабилизира резултатите. Самите играчи коментират, че тази опция ще е добре за тях, ако загубите продължат. 

Ботев приема Славия утре в пореден възлов двубой и ако не победи треньорската рокада отново ще стане особено актуална, въпреки сериозната неустойка в договора на Желко. Ферарио Спасов вече обяви, че няма амбиции за треньорска работа в мъжкия футбол и е ангажиран с младите, но ситуацията може да изиска намеса от негова страна, още повече, че стратегията в „жълто-черния" клуб е свързана с налагането на таланти от академията. Ботев има само девет точки след десет кръга, въпреки че съставът е почти идентичен на този от миналата година. Няма го само вратарят Кайзер, а Петрович получи огромна свобода по избора на летните попълнения.

Източник: Novsport

Последни новини