Сензациите в пресата: Вдигнаха мерника на Феро, четат конско в Арда и Ботев Вр

Сензациите в пресата: Вдигнаха мерника на Феро, четат конско в Арда и Ботев Вр

Novsport

13-09-2020, 08:42

Сензациите в родната преса на 13 септември, неделя, 2020 година:

Тема Спорт: Конско в Арда и Ботев Вр

Треньорите на Ботев Враца и Арда - Антони Здравков и Николай Киров, са чели здраво конско на играчите си след двубоя между двата тима под Околчица, завършил 0:0. Наставникът на врачани е бил бесен от играта на тима си в средата на терена. Той е останал разочарован от действията на халфовете и се очакват сериозни промени по състава за визитата на Царско село в петък.

Белия пък е бил крайно огорчен от постъпката на капитана Пламен Крумов, който си изкара глупав червен картон в началото на второто полувреме и остави съотборниците си с човек по-малко. Не е изключено да има и глоба за Крумов по вътрешен правилник. Следващият мач на Арда е срещу Славия в Кърджали на 21 септември (понеделник). Почти сигурно Милен Стоев ще заеме място на Крумов сред 11-те.

Тема Спорт: Ръководството на Ботев Пд вдигнало мерника на Феро

Ръководството на Ботев Пловдив в лицето на Сдружение ПФК Ботев е вдигнало мерника на старши треньора Ферарио Спасов. Според kotasport.com не е изключено в скоро време да се стигне до треньорска рокада при канарчетата. След спечеленото дерби с Локо Пд на старта жълто-черните записаха две загуби и две равенства, което разклати стола на Феро.

Отборът направи много сериозна селекция, но на този етап това не дава нужния ефект. Надеждите са били, че Царско село ще бъде победен, но това не се случи. Ръководството на Ботев вече е провело разговор с евентуален нов наставник. Самият Спасов пък за пореден път не спести критиките си към управлението на клуба.

"Темата с клуба стана банална вече, не се е променило нищо. Ние трябва да побеждаваме, настроението не е добро, в лоша серия сме. Не искам да коментирам какво става с клуба - много сили и енергия губя в тази посока. Трябва да се концентрирам върху работата с отбора. Не съм в течение какво се случва с ръководния пост в Ботев. Имаме нужда от още попълнения, алтернатива на Наско Илиев в нападение нямаме", коментира Феро след ремито с Царско село.

Мач телеграф: Юноша на Рома изпреварва Мавис Чибота

Макар и новият член на Серия А Специя да иска да привлече крилото на Лудогорец Мавис Чибота, по-вероятно това няма да се случи сега. Причината е, че отборът на българския нападател Андрей Гълъбинов е на прага на подпис с друг атакуващ играч - Даниеле Верде. който през миналия сезон вкара 6 гола в 30 мача за АЕК Атина.

Интересът на Специя към Чибота навярно ще бъде рестартиран през зимата защото сега времето за трансфер изглежда малко. Още повече че Лудогорец няма да продаде евтино един от най-конвертируемите си играчи и ще му искат поне 3 млн. евро.

Мач телеграф: Тотнъм не прати човек на мача

Мениджърът на Тотнъм Жозе Мауриньо не сметна за нужно да праща човек от своя щаб на снощния мач между Пудогорец и Локо (Пд) в Разград. По принцип е традиция преди евромач клубовете да пращат шпиони. Но дали заради разликата в класите между английския тим и родния, дали заради трудните пътувания, с оглед на пандемията от коронавирус, „шпорите" нямаха човек на стадион „Хювефарма Арена".

Жозе Мауриньо, който се оплака от тежката програма на Тотнъм, ще започне да запознава своите футболисти с играта на Локо (Пд) от утре. Лондончани ще пристигнат в България на 16 септември.

Източник: Novsport

Последни новини